woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeZorgCollecteweek Stichting Hartekind in Delden

Collecteweek Stichting Hartekind in Delden

4 tot en met 9 juli

Delden – Aan de buitenkant zie je niets, maar jaarlijks treft een hartafwijking 1.500 kinderen in Nederland en elke twee dagen overlijdt er een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Dat maakt een hartafwijking de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen tot 15 jaar. In de week van 4 tot en met 9 juli is de landelijke collecteweek voor Stichting Hartekind en gaan vrijwilligers de huizen langs, of houden zij een digitale collecte. 

Dit jaar doen ook Hanneke Groothuis, Wilma Geerling, Linda Verschoor, Kim Annink en Amber van der Velde mee met deze landelijke actie. Ze gaan van deur tot deur om geld in te zamelen voor de stichting, die zich inzet voor kinderen met een hartafwijking. 

Hun affiniteit met de stichting is niet zonder reden, want Ambers zoontje Riv is geboren met een hartafwijking. “Pas na 10 maanden kwamen de doctoren er achter dat Riv geboren was met een ernstige hartafwijking genaamd: Tetralogie van Fallot. Hierdoor weet ik uit eerste hand, hoe belangrijk het is om dit eerder te kunnen opsporen en te behandelen!” 

Door het financieren van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten streeft Stichting Hartekind naar de vergroting van overlevingskansen en de verbetering van de kwaliteit van leven. Overleven betekent vaak een leven met, in meer of mindere mate, beperkingen. Zo zijn hartfalen, hartritmestoornissen en neurocognitieve stoornissen een groot probleem voor Hartekinderen. Maar liefst 50% van de kinderen met een ernstige hartafwijking heeft als gevolg van een slechte zuurstofvoorziening hersenschade opgelopen, waardoor problemen kunnen ontstaan op het gebied van leren, concentratie, gedrag en psychische gezondheid. 

Het geld dat tijdens de collecteweek zal worden opgehaald, zal ten goede komen aan de vele onderzoeken die Stichting Hartekind ondersteunt en dat is heel hard nodig. (www.hartekind.nl/onderzoeken). Een voorbeeld is de aanschaf van saturatiemeters voor alle eerstelijns verloskundigen. Met de saturatiemeter kunnen kritische hartafwijkingen eerder opgespoord worden. Hierdoor kunnen jaarlijks 35 kinderlevens gered worden, door middel van het op tijd in gang zetten van het juiste behandelplan. 

“Zonder uw steun, kunnen wij een betere zorg en een beter leven voor Hartekinderen niet mogelijk maken!” Doneren via de website www.hartekind.nl/doneer.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws