zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorCoöperatie ‘Hof van Twente op Rozen’ groeit en bloeit

Coöperatie ‘Hof van Twente op Rozen’ groeit en bloeit

100% Groene stroom uit je eigen gemeente en tegelijkertijd minder betalen

op je energierekening? 

Goor – Niet iedereen heeft het budget om zelf te investeren en daarbij is niet elk dak geschikt voor zonnepanelen, omdat men bijvoorbeeld in een appartement woont of er valt gewoonweg te veel schaduw op het dak.

De gemeente Hof van Twente heeft de ambitie om in 2035 energieneutraal te zijn. Een aantal vrijwilligers hebben daarom de ‘Coöperatie Hof van Twente op Rozen’ opgericht (2017), waarvan inwoners binnen Hof van Twente, lid en klant kunnen worden en daarmee óók profiteren van een korting op de energienota.

Sinds de oprichting in 2017 is de Coöperatie Hof van Twente op Rozen goed gegroeid en…. ze gaan binnenkort verdubbelen in capaciteit met nog meer zonnepanelen te plaatsen in Hof van Twente. Groene stroom uit je eigen gemeente. Wie wil dit nu niet? Er zijn vijf daken van Twickelboeren gecontracteerd en er zullen zo’n 2.300 panelen geplaatst worden. Dit betekent dat nog eens 200-250 huishoudens uit Hof van Twente kunnen meeprofiteren zonder zelf een investering te doen.

Inmiddels liggen er al meer dan 2.000 panelen op 4 grote daken (hoofdzakelijk op daken van agrarische bedrijven) en telt de coöperatie al meer dan 260 leden. Met de uitbreiding verdubbelt de Coöperatie het aantal zonnepanelen (naar 4.500) en huishoudens die als leden meeprofiteren van groene stroom en er ook nog wat in de portemonnee van overhouden. Groen en geld werken samen!

Met de extra capaciteit groene stroom zal de Coöperatie nieuwe leden gaan werven en die zich aan willen melden vóór 1 april kunnen gratis prachtige perenbomen (maximaal vijf per lid en nieuw lid en zolang de voorraad strekt) afhalen. Hiermee doet de Coöperatie ook mee aan de landelijke initiatieven om minimaal 1 miljoen bomen te plaatsen in Nederland en daarmee de CO2 uitstoot nog verder terug te dringen.

Kijk voor meer informatie op www.hofvantwenteoprozen.nl of bel 0547 208000.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle