woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeCultuurCulturele Veldtocht inclusief voor alle kinderen in Delden en Azelo

Culturele Veldtocht inclusief voor alle kinderen in Delden en Azelo

Speciale editie voor kinderen die in Delden/Azelo wonen maar buiten de gemeente naar school gaan 

Op de basisscholen in Delden en Azelo vindt in de week van 17 mei een Culturele Veldtocht plaats. Een week lang in het teken van cultuur met als thema ‘Een koffer vol verhalen’. Op de scholen bruist het die week van de workshops, uitjes en filmpjes. De organisatie hiervan is in handen van de CuBaHof, samen met de drie scholen. Speciaal voor kinderen die wel in Delden en Azelo wonen, maar die niet binnen de gemeente naar school gaan is er die week een Buitenschoolse Veldtocht om 16 uur. 

De organisatie van deze Speciale Buitenschoolse Editie is in handen Karin Köster, die sinds 1 januari is aangesteld bij de Reggehof/Home of Talents met de functie om het sociaal domein te verbinden met cultuur. Karin: “De Veldtocht is een prachtige mogelijkheid om kinderen die buiten de gemeente naar school gaan en vaak het gevoel hebben er binnen hun eigen woonplaats ‘niet bij te horen’ te betrekken bij een activiteit die ook voor de kinderen op de scholen in Delden en Azelo wordt georganiseerd. Alleen passen we voor hen de tijd aan, zodat deze kinderen hun eigen Culturele Veldtocht hebben, met deels dezelfde inhoud als de Veldtocht op de scholen.”

Het programma van deze Buitenschoolse Veldtocht bestaat uit vier onderdelen en vindt plaats van maandag 17 mei tot en met donderdag 20 mei. Er is een bezoek aan boerderij de Horst, een workshop ‘de Koning is jarig’, een programma met de Remband van Rijkar en een theaterworkshop. Zie voor het gehele programma de website van de Cubahof: www.cubahof.nl. 

Opgave voor de activiteiten kan door het sturen van een mailtje aan info@cubahof.nl onder vermelding van de naam van het kind, de activiteit, de leeftijd, het telefoonnummer van de ouder en de school die wordt bezocht (aanmelden voor 15 mei).

De Buitenschoolse Veldtocht is een inclusieve activiteit van de Reggehof en Home of Talents, in samenwerking met de CuBaHof.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws