donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportCursus Taiji Dao en meditatie in Delden

Cursus Taiji Dao en meditatie in Delden

Delden – Op donderdagochtend geeft Paul Grefte in Stadscentrum het Parochiehuis in Delden een cursus Taiji Dao. Hij vraagt degenen met restklachten van Covid om ook eens een proefles om 9.00 uur te volgen. Waarom?

Je leert in deze cursus op een zachte en aandachtige manier te bewegen. Je brengt lichaam en geest in balans. Het is meditatie in beweging. Bijna iedereen kan taiji beoefenen, ongeacht de leeftijd en de lichamelijke conditie en kan er wat aan hebben. Het is een manier van bewegen die niet al te inspannend is en je kunt alles doen binnen je eigen mogelijkheden, zo nodig op de stoel. Het uitvoeren van taiji en qigong helpt om je energieniveau te versterken en het versterkt ook je afweersysteem. Je coördinatie en balans worden door taiji versterkt.

In loop der jaren is gebleken dat onder andere mensen met fybromyalgie veel aan taji dao hebben.

Qigong

De les begint met qigong, oefeningen waar ademhaling en het soepeler maken van het lichaam een belangrijke rol spelen. We gaan oefeningen doen die de longen versterken en ademruimte vergroten. Daarna doen we taiji-bewegingsvormen: vloeiende bewegingen volgen elkaar op en worden langzaam en met aandacht uit gevoerd. Dit brengt rust in lichaam en geest.

Halverwege de les gaan we op de stoel bezig met wat meer meditatieve oefeningen, gebaseerd op mindfulness. Je krijgt in een uur een uitgebalanceerde les waarvan je fysiek en mentaal weer in balans komt.

Het is altijd mogelijk vrijblijvend een proefles te komen volgen.

De lessen worden gegeven op donderdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur in Stadscentrum het Parochiehuis, Langestraat 79 in Delden. 

Meer informatie op https://sanqidao.nl of bel: 06 41027915.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws