zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleCursussen in Het Beaufort in Markelo

Cursussen in Het Beaufort in Markelo

Computercursus Windows 10 basis

Vanaf woensdag 12 januari start er, bij voldoende deelname, een basiscursus over Windows 10, het meest gebruikte besturings-systeem van Microsoft. 

In 6 bijeenkomsten wordt in een rustig tempo en in begrijpelijke taal de diverse mogelijkheden van Windows 10 belicht. De uitleg wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Deze cursus in Het Beaufort wordt verzorgd door SeniorWeb Hengelo. Deelnemers bij deze cursus moeten eigen laptop meenemen. 

Cursus Website bouwen

Vanaf dinsdag 11 januari start er, bij voldoende deelname, de cursus ‘Je eigen website bouwen’. De lessen zijn om de 14 dagen.

In 5 lessen van 2 uur maakt u kennis met de mogelijkheden van WordPress en leert u hoe u een eigen website kunt bouwen en onderhouden. 

In de cursus wordt u geholpen met het (eenmalig) registreren van uw domeinnaam, zodat u daarna aan de slag kunt. Deelnemers moeten een eigen laptop meenemen. Mogelijk gecombineerd met Het Iemenschoer Delden. De cursus vindt plaats in Het Iemenschoer Delden of in Het Beaufort.

KLIK & TIK: de Basis

Hoe zet je een computer aan? Hoe kun je typen, een e-mail versturen en iets kopen op internet? Je leert de basishandelingen op de computer. Zoals een toetsenbord gebruiken en de basis voor e-mailen en internetten.

Deze cursus wordt verzorgd door SeniorenWeb Hengelo.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur en vindt plaats in Het Beaufort. De eerste les is dinsdag 11 januari. Laptops worden beschikbaar gesteld door de bibliotheek. Deelname is gratis.

Android telefoon: basiscursus

Cursus voor beginners; deze cursus maakt je wegwijs in de omgang met een Android ‘slimme’ telefoon. Eerste bijeenkomst is op dinsdag 29 maart 2022.

De nadruk in de cursussen ligt altijd sterk op praktisch oefenen. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd aandacht te geven aan ‘echte beginners’.

Bijna alle Android smartphones zijn geschikt. In de cursus kun je terecht met elk merk en type Android telefoon; het maakt niet uit of uw telefoon van het merk Samsung, HTC, LG, Huawei of een ander merk is.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur. De cursus wordt verzorgd door SeniorWeb Hengelo en vindt plaats in Het Beaufort. Je neemt je eigen smartphone mee.

Android tablet: basiscursus

Heeft u een Samsung tablet en vindt u het lastig om op een tablet te werken? Dan is deze basiscursus iets voor u. In deze cursus leert u in 6 bijeenkomsten van twee uur wat u allemaal met een tablet kunt doen. Het is een basiscursus, dus is ervaring met een tablet niet nodig.

Deze cursus wordt verzorgd door SeniorWeb Hengelo en vindt plaats in Het Beaufort. De nadruk van deze cursus ligt voornamelijk op het praktisch oefenen. Eerste bijeenkomst is op woensdag 2 maart 2022. Deelnemers moeten een eigen tablet meenemen.

Digisterker: leer omgaan met de digitale overheid

Contact en zakendoen met de overheid gaat steeds vaker via internet. Bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering of het verlengen van je rijbewijs. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. 

Met de cursus Digisterker leer je zelfstandig gebruikmaken van de online service van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.

De cursus wordt verzorgd door SeniorWeb Hengelo en bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 1 maart.

Laptops worden beschikbaar gesteld door de bibliotheek. Deelname is gratis.

Slim op pad

Routes maken voor wandelen, fietsen, motorrijden, openbaar vervoer en geo-cachen, dit alles wordt u stap voor stap uitgelegd in deze cursus. 

De cursus wordt gegeven op een laptop, enige computer- en internetervaring is gewenst.

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur in Het Beaufort en de eerste bijeenkomst is woensdag12 januari. U dient naast u fiets/wandel gps als u die heeft of smartphone u uw eigen laptop mee te nemen.

Aanmelden computercursussen bij Henk Nijhuis: h.nijhuis17@gmail.com. Extra informatie over de computercursussen kunt u vinden op www.hetbeaufort.nl.

Fotografiecursussen

Vanaf de tweede week van januari 2022 starten, bij voldoende deelname en in achtneming van de coronavoorschriften, twee verschillende cursussen Fotografie bij Het Beaufort. De cursus Fotografie voor beginners van 7 lessen is bedoeld voor mensen die de mogelijkheden van hun camera beter willen leren kennen. Deze cursus helpt u te leren kijken maar vooral om uw eigen camera te beheersen om mooiere foto’s te maken. Dit doel wordt nagestreefd met behulp van een beetje theorie, het bestuderen van voorbeelden, het uitvoeren van opdrachten die de docent aanlevert en veel oefenen van de basistechnieken. Deze cursus start op donderdagavond 13 januari 2022 van 19.30 tot 22.00 uur en kost € 95.

De cursus van 6 lessen Fotografie voor gevorderden is bedoeld voor cursisten die hun eigen creativiteit verder willen ontwikkelen en de basistechnieken al beheersen. Kennis van de techniek van de eigen camera wordt als bekend verondersteld, het gaat vooral om het enthousiasme om meer van de eigen foto’s te willen maken. Deze cursus start op donderdagavond 20 januari 2022 van 19.30 tot 22.00 uur en kost € 80.

Cursus Fotoboek maken

Op 31 maart 2022 start, bij voldoende deelname, de cursus Fotoboek maken. 

Het samenstellen en laten afdrukken van fotoboeken is een populaire bezigheid. Dat is niet verwonderlijk want met alle extra’s in het fotoboekprogramma maakt u een uniek, professioneel uitziend boek op de PC. Er bestaat ook Albelli voor iPad/Tablet maar daar kun je alleen een voorgeprogrammeerde indeling kiezen. Albelli met Windows op de PC of laptop maakt gebruik van alle mogelijkheden. Daarom wordt deze cursus gegeven op een laptop met Windows 10.

U leert werken met het gratis fotoboekprogramma van Albelli. U krijgt praktische tips over het opmaken van uw fotoboek en het schrijven van bijpassende teksten. U leert het fotoboekprogramma te downloaden en installeren, foto’s overzetten van camera naar PC of laptop, fotoboek vullen en opmaken en foto’s te bewerken. Enige computervaardigheid met Windows op de PC of laptop is vereist. U dient zelf uw laptop mee te nemen. Deze cursus van 4 lessen start op donderdagmiddag 31 maart 2022 van 13.30 tot 15.30 en kost € 50.

Informatie en aanmelden is mogelijk via de cursuscoördinator Ellen Graven: e.graven50.@yahoo.com

Extra informatie over de cursussen Fotografie en Fotoboek maken kunt u vinden op www.hetbeaufort.nl

Kunstcursus Nieuwe musea in Nederland

Dit is de titel van een kunstcursus die gegeven wordt in het voorjaar van 2022 in het Beaufort. Omdat er de laatste jaren een paar mooie, interessante musea zijn bijgekomen in het rijke museumlandschap van Nederland, waarvan er twee ‘om de hoek’ liggen, neemt kunsthistorica drs. Frederike Upmeijer ons mee naar Ruurlo, Gorssel en Wassenaar.

Vaak is een particuliere collectie de basis van deze nieuwe pareltjes. De cursus start met het verhaal van Museum MORE in Gorssel en de collectie realistische schilderkunst. Daar volgt natuurlijk Kasteel Ruurlo op, waarbij de focus zal liggen op de schilderkunst van Carel Willink. De collectie van Van Caldenborgh had al een lange traditie maar heeft met de bouw van Museum Voorlinden in Wassenaar een prachtig onderkomen gekregen. Alle drie de bijeenkomsten zal Frederike Upmeijer aandacht besteden aan de plek, de bouw en de opbouw van de collectie. Architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst zullen zo aan bod komen. 

De eerste les van de cursus wordt gegeven op dinsdagmiddag 18 januari van 14.00 tot 16.00 uur en de cursus kost € 45.

Informatie en aanmelding via cursuscoördinator Diny Breuker diny.breuker@gmail.com

Extra informatie over de Kunstcursus kunt u vinden op www.hetbeaufort.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws