woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDe 32e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse

De 32e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse

Op dit moment vindt alweer de 32e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse plaats in Delden. Dit is in Nederland de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes. 

De afgelopen vier jaar heeft de Rolstoel4Daagse niet zoals gebruikelijk kunnen plaatsvinden. Na afgelasting in 2018 en een alternatief programma te hebben gedraaid in 2019, beide door de extreme warmte. Kon in het in de jaren 2020 en 2021 niet doorgaan vanwege de Coronapandemie. In 2022 mogen en kunnen wij eindelijk weer de Rolstoel4Daagse organiseren. 

Defilé op vrijdag 29 juli in Centrum Delden 

Op vrijdag 29 juli, de laatste dag van de vierdaagse, wordt er vanaf 09:00 uur gestart (vrije start). Alle deelnemers nemen op de slotdag deel aan het défilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers ’s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden bij Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat 73 in Delden. 

Over de Twentse Rolstoel4Daagse te Delden: 

De Twentse Rolstoel4Daagse te Delden wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Twentse Sportbelangen (STS). In 1986 werd de eerste Twentse Rolstoel4Daagse gehouden. Aanleiding hiervoor was dat rolstoelgebruikers niet mochten deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen en aan die van Apeldoorn. Het idee voor een Vierdaagse voor hand aangedreven rolstoelen was snel geboren. In de jaren ’80 waren de deelnemersaantallen gering. In de jaren ’90 kwam de belangstelling niet meer alleen uit de regio, maar verwierf het evenement landelijke faam. Inmiddels zijn er ook deelnemers van over de landsgrenzen en geniet de Twentse Rolstoel4Daagse internationale bekendheid. 

De vierdaagse trekt jaarlijks een groot aantal deelnemers en een even groot aantal vrijwilligers. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle