vrijdag, 2 december 2022
spot_img
HomeLifestyleDe charme van het Repair Café zaterdag 12 februari in Delden en...

De charme van het Repair Café zaterdag 12 februari in Delden en Goor

Delden/Goor – Vanaf het begin was het al een succes. Het Repair Café, iedere tweede zaterdag van de maand. Men dacht dat het voor een wat oudere doelgroep zou zijn maar ook de jongere generatie weet steeds beter de weg te vinden. Het is een hot item eigenlijk en trendy. 

Het Repair Café speelt in op verbetering van het milieu door minder weg te gooien. Een tiental enthousiaste technische vrijwilligers zetten zich iedere maand in. Het gaat veelal om kleine reparaties, zoals een koffiezetapparaat, een strijkijzer, een defecte klok of een speelgoed tractor. Niet iedere keer is het succesvol maar in de meeste gevallen gaan de mensen weer tevreden naar huis. 

Wat minder enthousiast zijn de vrijwilligers over een oude computer die al 15 jaar op zolder staat en onder een 4 mm laag stof zit. Nee, die is niet meer te redden. Of de dame die de rommelmarkten af loopt, alles opkoopt en vervolgens met een tas vol kapotte stukken speelgoed langs komt. Afgesproken wordt dat ze met twee items tegelijk komt. Soms wordt er met drie man tegelijk gekeken naar iets ingewikkelds. Vaak komen ze er gezamenlijk wel uit. Dan verschijnt er een grijns op de gezichten van de vrijwilligers. 

Minstens zo belangrijk is het contact wat er gelegd wordt. Opvallend is dat men meestal wel een uurtje blijft hangen rond de koffie tafel. Koffie kost een euro, het moet wel leuk blijven voor iedereen. Verbinden staat centraal tijdens deze bijeenkomsten. Er hangt een gezellige sfeer en men is enthousiast over dit initiatief. 

Repair Café Goor en Delden iedere tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. De eerstvolgende is zaterdag 12 februari. 

Contactpersoon Goor: Jack Wijnsma (voorzitter), tel. 06 15861961.

Contactpersoon Delden: Cor Ekelmans.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws

Reggehof programma

Kettingbotsing Goor

Ongeval met drie auto’s

Zin in Kerst?