dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeCultuurDe Eschmolenaars hebben de wind in de zeilen

De Eschmolenaars hebben de wind in de zeilen

Delden – Er is weer mooi positief nieuws te melden omtrent de molenaars, betrokken bij de Eschmolen Delden. Op 15 april heeft Ron van der Cammen zijn examen windmolenaar gehaald op de Pelmolen in Rijssen. Ook hij heeft gelest op molen De Hoop in Almelo, waar hij net als Ben Uitdewilligen momenteel draait. 

Een keer per jaar krijgen de molenaars, welke het jaar daarvoor zijn geslaagd hun definitieve getuigschrift. Dit jaar was dit op 23 april tijdens de jaarvergadering van Vereniging De Hollandsche Molen te Amersfoort. In totaal zijn er 85 wind- en watermolenaars landelijk bijgekomen. Dit lijkt veel, maar te bedenken, dat er ruim 1200 molens in Nederland zijn, is dit ook hard nodig! Het bestuur van de Stichting Eschmolen Delden is zeer gelukkig met deze nieuwe molenaars Ron van der Cammen, Bart van der Ven, Ben Uitdewilligen en feliciteert hen van harte! Bart draait momenteel op de Grote Geesterse Molen in, jawel, Geesteren (Ov). 

Op deze molen lest ook MIO (molenaar in Opleiding) Reinoud Holleman uit Borne. En onlangs is Rob Dijkstra uit Hengelo met deze tweejarige opleiding begonnen op molen De Hoop. Een prima uitbreiding van ons bestand, maar om vaak de Eschmolen te doen draaien, blijven we zoeken. Waar blijven de vrouwelijke molenaars! 

Naast draaien op onze molen, zullen we met molenaars op omringende molens graag uitwisselen. Dit maakt het vak nog boeiender!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws