donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeCultuurDe jeugd van het EZO aan zet, op Podium Oude Blasius

De jeugd van het EZO aan zet, op Podium Oude Blasius

Delden – De leerlingen van het Euregio Zomer Orkest (EWO) hebben weer intensief gerepeteerd voor hun tweede concert in de Oude Blasiuskerk. Op het streekmarktconcert van zaterdagmiddag 2 juli gaan zij spelen op het Deldense podium. Zij passen daar net op. 

De naam van het strijkorkest is na corona verschoten van Euregio Winter Orkest naar Euregio Zomer Orkest: EZO. Het orkest is negentien jaar geleden opgericht door twee enthousiaste strijkersdocenten uit Enschede, Mechteld Lindeboom (celliste) en Manuela Tannemaat (violiste). In 2015 heeft viooldocent Jan Dam uit Haaksbergen zich aangesloten bij de organisatie. Het strijkorkest bestaat uit leerlingen in de leeftijd van 6 – 14 jaar uit de hele regio en repeteert in de aanloop tot hun Deldense optreden twee tot drie keer per maand. Daarnaast is er een echt studieweekend in Duitsland. Het orkest staat onder de bezielende leiding van Mechteld Lindeboom. De viooldocenten Manuela Tannemaat en Jan Dam ondersteunen de spelers tijdens de repetities en concerten. In het verleden hebben EZO-ensembles verschillende keren deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugd Muziek Concours Oost, waarbij ze vaak in de prijzen vielen. Het repertoire is veelzijdig en omvat muziek uit de barok, klassieke tijd, romantiek en filmmuziek.

Op hun tradtionele streekmarktconcert van komende zaterdagmiddag 2 juli, kort na de afsluiting van de markt, brengt het jeugdige orkest een bijzonder gevarieerd programma met werken van o.a. Georges Bizet, Nikolaj Rimsky-Korsakov, Paul Simon, Johannes Brahms, Johan Strauss, Robert Schumann, Johann Sebastian Bach, Serge Prokofiev. Dmitri Kabalevsky, Jos van Dungen, Hugo de Groot en Monty Norman. Met als heerlijke afsluiting het ‘Wij zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.

Leden € 5, niet-leden € 8, vrije toegang voor jongeren t/m 16 jaar. Kaartverkoop aan de kerkzaal, zaterdag 2 juli, vanaf 15.00 uur. Voorverkoop via NL45RABO03176914 en bij The Read Shop Delden. Zie ook: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl.

Podium Oude Blasius, streekmarktconcert met Euregio Zomer Orkest, zaterdag 2 juli om 15.30 uur, Oude Blasiuskerk, Kerkplein 3 in Delden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws