donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteDebuutsingle van nieuwe dialectrock-belofte Drock

Debuutsingle van nieuwe dialectrock-belofte Drock

Zeldam – Ze begonnen als duo. Dat was toen Robin Schutte uit de buurtschap Zeldam en leadgitarist Sem Vossebeld uit Beckum besloten om samen op zolder ‘wat te gaan klooien’, zoals ze het zelf noemen. Maar het avontuur werd pas echt serieus toen het tweetal versterking kreeg van zanger-gitarist Jonne Poelman uit Delden en drummer Mart Brummelhuis uit Sint Isidorushoeve. En zie daar: de debuutsingle ‘Vrimibo’ zag recent het levenslicht. De nieuwe dialectrock-belofte Drock is er intussen maar wat drok mee. 

De vergelijking met het legendarische Jovink en de Voedertitels dringt zich onmiskenbaar op. Want dit illustere gezelschap begon ook ooit als duo. En ja, Jovink geldt zeker als een van de muzikale voorbeelden voor Drock. Net als Normaal overigens, de grondleggers van de dialectrock.

Muzikale stoelendans

Nadat de band een kwartet werd deed zich een kleine muzikale stoelendans voor. Robin Schutte begon namelijk aanvankelijk als drummer, maar speelt nu bas. 

Het viertal legde zich aanvankelijk toe op het spelen van covers. Waarbij hun hart uitgaat naar dialectrock. De naam van de band is eraan ontleend. “Drock is eigenlijk een afkorting voor dialectrock”, legt Robin Schutte uit. “Maar het is ook een kwinkslag naar de huidige maatschappij. Iedereen is tegenwoordig maar druk, druk, druk. Of ‘drok’ zoals we dat in het plat zeggen.”

Eigen werk

De covers op het repertoire maken intussen gaandeweg plaats voor steeds meer eigen werk. Waarvan ‘Vrimibo’ recent op plaat is gezet.

“De luisteraar wordt inderdaad op het verkeerde been gezet. Aanvankelijk denk je namelijk dat het nummer over een meisje gaat, maar het gaat dus over de vrimibo. Ofwel: de vrijdagmiddagborrel. Voor ons staat die vrijdagmiddagborrel niet alleen symbool voor de afsluiter voor de week, maar vooral als het startsein voor het weekend.”

Het weekend waarin Drock doorgaans de boer op gaat om op te treden. “Iets wat we de komende tijd meer willen gaan doen. We hopen dan ook dat deze single de opmaat is voor meer werk. Dat we het de komende tijd dus maar flink drok mogen krijgen…”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle