woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeCultuurDelden Klassiek concertseizoen 2022-2023

Delden Klassiek concertseizoen 2022-2023

In seizoen 2022-2023 organiseert Stichting Delden Klassiek wederom elf muziekconcerten op topniveau op drie historische locaties in en rond Delden. De serie begint in september met twee concerten in Hoeve De Haar in Ambt Delden. Nieuw is, dat deze concerten niet meer ‘s avonds plaatsvinden op door-de-weekse-dagen, maar op twee zondagmiddagen om 16.00 uur, waardoor men voor en na het concert kan genieten van de prachtige omgeving.

In de Oude Blasiuskerk in Delden vinden in oktober tot en met maart zes zondagmiddagconcerten plaats. Deze concerten kunnen ook als abonnement kunnen worden gekocht, wat aantrekkelijk is vanwege de prijs en het systeem van vakreservering. De akoestiek is overal in de kerk uitstekend. Maar niet alle plaatsen bieden een even goed zicht op het podium. Door middel van vakreservering wordt abonnementhouders bij twee van de zes concerten een plaats geboden met een perfect zicht. 

De serie wordt eind maart afgesloten met drie avondconcerten in Kasteel Twickel met zijn onvergelijkbare ambiance en sfeer.

Een greep uit de ensembles en musici die Delden Klassiek heeft geprogrammeerd: violiste Liza Ferschtman en solisten van het Concertgebouw Kamerorkest, een pianokwintet rond Severin von Eckardstein, waarin onder andere Isabelle van Keulen en Quirine Viersen, het Farkas Wind Quintet, het Animato Kwartet en het Chimaera Trio.

Om de concertserie ook in een grotere regio en landelijk te promoten is Stichting Delden Klassiek door hoofdsponsor Le Vin en direct in staat gesteld om afgelopen voorjaar een aantal weken te adverteren op NPO Radio4.

Kaarten voor de concerten kunnen worden besteld via www.deldenklassiek.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws