zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeCultuurDelden Klassiek in Hoeve De Haar

Delden Klassiek in Hoeve De Haar

Delden – Sinds twee jaar biedt Hoeve De Haar op het Landgoed Twickel een podium aan klassieke concerten van de stichting Delden Klassiek. De andere concertlocaties zijn de 15e eeuwse Oude Blasiuskerk in Delden en Kasteel Twickel. Al meer dan 50 jaar slaagt Delden Klassiek erin om musici te contracteren die meedraaien in de hoogste regionen van de nationale en internationale concertpraktijk.

Hoeve De Haar in Ambt Delden ligt uitstekend bereikbaar midden in het prachtige Twentse landschap – wat een uitzicht! – en beschikt over een sfeervolle, intieme concertruimte met een mooie akoestiek, waar concertbezoekers vóór en na het concert ook nog een glaasje kunnen drinken. Vanwege deze  ambience en sfeer biedt Hoeve De Haar voor Delden Klassiek een nieuwe mogelijkheid om er anders dan anders concerten te organiseren die passen in dat specifieke decor.

woensdag 29 september – 20.00 uur

Merel Vercammen, viool en Bernadeta Astari, sopraan

Merel Vercammen is cum laude afgestudeerd aan het Londense Royal College of Music, winnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition en solist in de vioolconcerten van o.a. Beethoven en Brahms. Daarnaast ontwikkelde ze een interactieve voorstelling over muziek en het brein (Het nieuwe Mozart Effect) en houdt ze zich bezig met improvisatie, iets wat niet gebruikelijk is in de klassiek muziek.

Bernadeta Astari studeerde met lof af aan het Utrechts Conservatorium. Zij won verschillende concoursen, waaronder de Jeugdprijs van het 49ste Internationaal Vocalistenconcours Den Bosch. Zij vertolkte rollen in muziektheaterproducties van oonder andere de Nederlandse Reisopera. Als solist trad zij op met de Berliner Philharmoniker en het Nederlands Blazersensemble.

In 2019 nam Merel Vercammen met acht musici het album THE ZOO op: duo-improvisaties die haar aan dieren deden denken. Met Bernadeta Astari improviseert zij volgens dit concept, afgewisseld met klassieke composities.

donderdag 30 september – 20.00 uur

Coraline Groen, viool en Robbrecht Van Cauwenberghe, bajan

Na eerdere prijzen op het Britten Vioolconcours, het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely Concours, won Coraline Groen in 2020 de eerste prijs en de publieksprijs op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Royal Academy of Music in Londen. Bij Vera Beths rondde zij haar studie af met een 10 met onderscheidingen.

Robbrecht Van Cauwenberghe studeerde bajan aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en de Kunstuniversität Graz. De bajan is een variant van de knopaccordeon. Robbrecht wordt vanwege zijn unieke instrument en virtuositeit regelmatig gevraagd voor producties en recitals in binnen- en buitenland.Coraline en Robbrecht vormen sinds enkele jaren een duo. Hun doel is om te experimenteren met de unieke klankkleur van beide instrumenten en van daaruit een nieuw repertoire op te bouwen met een speciale focus op muziek uit de Lage Landen. Dit leidde al tot interessante samenwerkingen met verschillende componisten waaronder Sara Zamboni en Martijn Padding.

Kaarten voor deze concerten kunnen worden besteld via www.deldenklassiek.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws