zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeCultuurDelden luidt Actie Kerkbalans in

Delden luidt Actie Kerkbalans in

zaterdag 15 januari om 13.00 uur

Delden – De Actie Kerkbalans start in Nederland op vele plaatsen met een inluidmoment. In Delden luiden de kerkklokken van de Oude en de Nieuwe Blasius aanstaande zaterdag 15 januari om 13.00 uur. De Actie Kerkbalans loopt van deze zaterdag tot zaterdag 29 januari. De Protestantse Gemeente en de Rooms Katholieke Kerk (geloofsgemeenschap H. Blasius) in Delden doen dan een beroep op hun leden voor een financiële bijdrage ten behoeve van de eigen plaatselijke gemeente, geloofsgemeenschap en kerk. 

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in de stad, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten. 

We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag. Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missionaire projecten – het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en u en vele anderen welkom te heten. Steun daarom uw kerk met een royale bijdrage tijdens de Actie Kerkbalans. Bij voorbaat hartelijk dank. Meer informatie vindt u in het januarinummer van ‘Kerkennieuwsdelden’ en op www.kerkbalans.nl 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws