zaterdag, 17 april 2021
Advertentie
Home Nieuws Bentelo Deldense kerstbomen weer opgehaald door Bentelose jongeren

Deldense kerstbomen weer opgehaald door Bentelose jongeren

Delden – De plattelandsjongeren van Pjo-Hajo uit Bentelo halen op zaterdag 9 januari weer kerstbomen op in Delden. De bomen worden tussen 10.00 uur en 12.00 uur ingezameld op de parkeerplaats van Sporthal de Reiger. Er zijn geen extra maatregelen vanwege corona, maar uiteraard wordt wel gevraagd voldoende afstand van elkaar te houden.

Inwoners van Delden geven ieder jaar massaal gehoor aan de oproep om oude kerstbomen af te geven voor het grote paasvuur in Bentelo. Waar jaren geleden kinderen langs de deuren gingen om bomen op te halen voor een loterij, moeten de Deldenaren tegenwoordig zelf een oplossing bedenken voor het kerstgroen. Het ophalen van de kerstbomen door de Pjo-Hajo Bentelo komt voor veel mensen dan ook als geroepen. “De bomen worden niet geteld, maar het gaat ieder jaar om meerdere ladingen. Dan zit je al snel aan enkele honderden bomen.”

Alleen kerstbomen zonder zand aan de kluit worden ingenomen. Bij grote bomen wordt de mensen gevraagd deze in twee stukken te zagen. Ook vragen de jongeren de inwoners om de bomen alleen binnen de genoemde tijden te brengen. Bomen die na 12.00 uur worden gebracht, worden niet meer meegenomen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle