donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenDeldense ondernemers gaan niet bij pakken neerzitten en zetten schouders onder realisatie...

Deldense ondernemers gaan niet bij pakken neerzitten en zetten schouders onder realisatie Eschmolen

Stichting Eschmolen Delden schrikt van collegebesluit

Delden – Hoewel er reeds lang een principeakkoord was bereikt met de gemeente Hof van Twente over een lening van € 200.000, moet het bestuur van de Stichting Eschmolen Delden tot hun grote verbazing donderdagmorgen 26 augustus vernemen van de website Nieuws uit Delden dat er een streep door de lening gaat. Volgens het college van B&W van de gemeente Hof van Twente zou de exploitatie niet dekkend zijn en dus werd de lening afgewezen. 

Het bestuur betreurt dit ten zeerste daar de exploitatie allang rond was en er overeenstemming was. Ze had graag eerder willen weten waarom de beide wethouders nu ineens tegen zijn.

Vreemd ook, daar twee Deldense ondernemers te kennen hebben gegeven garant te staan voor de aflossing van de lening. Dat zijn we ook overeengekomen met de rentmeester Egbert Jaap Mooiweer. Hij staat ook achter de plannen van de Stichting en is eveneens verbaasd dat het college deze stap zet.

Een woordvoerder laat namens de Stichting weten: “Die twee ton zou in 10 jaar worden afgelost. Daar staan de twee Deldense ondernemers garant voor. Een betere risicodekking je niet wensen. Maar wij laten ons hoe dan ook niet uit het veld slaan. De realisatiekoers voor de wederopbouw van de molen blijft gehandhaafd met steun van de Deldense ondernemers. Zij gaan samen met de Stichting Eschmolen diverse acties ondernemen zoals een crowdfunding – en schaliënactie en een project met molens op scholen in Stad en Ambt Delden. Ook met de Deldense horeca zal nog een actie ten behoeve van de realisatie van de Eschmolen georganiseerd worden. Er liggen vanuit de Deldens ondernemers nog heel veel plannen op stapel.  19 september komt het besluit voor in de raad.  Dan is het woord aan de politiek! Die uitslag ziet de Stichting met vertrouwen tegemoet, gezien de toezeggingen die er al gedaan zijn.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle