dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeCultuurDeldense Schuttersfeesten gaan ook in 2021 niet door

Deldense Schuttersfeesten gaan ook in 2021 niet door

De Deldense Schuttersvereniging heeft besloten een streep te zetten door de editie 2021. De aanhoudende onzekerheid of, vanaf wanneer en in hoeverre openbare evenementen dit jaar plaats mogen plaatsvinden, heeft de organisatie tot dit besluit doen komen. Voorzitter Jeroen Dorenbusch: “Het besluit valt zwaar; niet alleen omdat we allemaal na ruim een jaar wel weer zin hebben in een feestje, maar ook omdat 2021 het jaar had moeten zijn van een extra groot feest, in verband met ons 75-jarig bestaan.”

De laatste weken kwam er in toenemende mate positief nieuws voor wat betreft de evenementenbranche. Tegelijkertijd is er sprake van nog nader bekend te worden voorwaarden waaraan evenementen moeten voldoen. Tevens werden recentelijk een aantal landelijke activiteiten die voor medio zomer stonden gepland, al weer opgeschoven.

Dorenbusch: “Voor ons staat voorop dat ons feest een feest voor alle Deldenaren moet zijn. Een feest ook, dat openbaar toegankelijk is en voor iedereen veilig. Daarnaast moeten we er zeker van kunnen zijn dat we als vrijwilligersorganisatie de uiteindelijke verantwoording voor een evenement als het onze, met duizenden bezoekers over drie dagen, kunnen en willen dragen. Door de aanhoudende onzekerheid is hier nu geen sprake van en wij voorzien dat dit in de nabije toekomst ook niet zal veranderen. Dan moet je op een bepaald moment de knoop doorhakken en voor iedereen duidelijkheid creëren; een feest als het onze kost tijd en kan niet op het allerlaatst nog in elkaar gedraaid worden. September komt echter helaas te vroeg.”

Gevraagd of de vereniging een alternatieve opzet in gedachten heeft gehad, antwoordt Dorenbusch: “Een andere invulling is overwogen, zowel kleiner als meer besloten. Dit doet echter geen recht aan het gemeenschapsfeest dat we zijn en zeker in een jubileumjaar wil je het perfect, zo groot mogelijk en maximaal kunnen vieren. Wijzelf gaan in ieder geval onze bakens verzetten en richten ons alvast op de editie 2022, waarin we Delden in het weekend van 2, 3 en 4 september een knalfeest zullen bezorgen.”

Als laatste wil Dorenbusch nog wel wat kwijt: “Al 75 jaar kunnen wij rekenen op de steun van vele sponsoren. Nu er een streep staat door ons driedaagse evenement dit jaar, betekent dit niet dat we zomaar met de armen over elkaar willen blijven zitten. We hopen dan ook dat er uiteindelijk weer ruimte komt om wat te kunnen organiseren en staan er als verenging voor open om, als er een mooi en passend initiatief vanuit bijvoorbeeld de Deldense horeca komt, dit met kennis, materiaal of simpelweg handjes te ondersteunen.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws