donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleDenk aan het milieu, lever je gebruikte frituurvet gratis in bij Kiekeboe

Denk aan het milieu, lever je gebruikte frituurvet gratis in bij Kiekeboe

Goor – Kringloopwinkel Kiekeboe is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu. 

Wat zijn de voordelen?

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Kiekeboe draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet en -olie waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen. 

Het goede doel

Naast dat we samen een bijdrage leveren aan een schoner milieu, steunen we ook een goed dierendoel. Voor iedere volle kliko gebruikt frituurvet doneert Green Oil Recycling in samenwerking met Kiekeboe 10% van de waarde aan een goed dierendoel. Hoe werkt het? Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en lever deze vervolgens in bij de winkel aan de D.J. Bunschotenstraat 14 in Goor. Hier staat de bekende kliko met het gele deksel. 

Wat kan ik inleveren?

– Frituurvet vloeibaar

– Frituurvet vast

– Frituurolie

– Overige plantaardige oliën 

Wat kan ik nog meer doen?

Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn! Wegens de huidige coronamaatregelen is Kiekeboe gesloten. Zodra de winkel weer open is kunt u uw frituurvet- of olie inleveren. U kunt wel alvast beginnen met het verzamelen voor het goede doel!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws