zondag, 7 maart 2021
Advertentie
Home Nieuws Hof van Twente Deze week geen huis-aan-huis inzameling afval

Deze week geen huis-aan-huis inzameling afval

Twente Milieu roept inwoners op het afval zoveel mogelijk thuis te bewaren

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de containers van inwoners te legen. Op dit moment zijn de medewerkers van Twente Milieu druk bezig om de wegen begaanbaar te maken en te zorgen dat de verzamelcontainers zo goed mogelijk bereikbaar zijn. “We vinden het niet veilig genoeg om met onze zware voertuigen de buurten in te gaan. De wagens hebben door de lage buitentemperatuur verminderde grip, dit zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties die we uiteraard willen voorkomen. Daarom hebben we besloten deze week geen containers aan huis te legen”, aldus Charles Vinke, directeur-bestuurder van Twente Milieu. Op vrijdagmiddag 12 februari verwacht Twente Milieu meer te kunnen zeggen over nieuwe inzameldagen.

Twente Milieu vraagt inwoners het afval zo veel mogelijk thuis te bewaren. Als dat bijvoorbeeld door hygiëne niet gaat, wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes. 

Gemaakte afspraken aan huis worden geannuleerd of verzet

Afhankelijk van het type afspraak wordt deze geannuleerd of verzet. Inwoners vinden op www.twentemilieu.nl/winterweer de actuele informatie over afspraken.

Winterdienst Twente Milieu werkt met man en macht aan ijs- en sneeuwvrije wegen

In de gemeenten Almelo, Borne, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente en Enschede voert Twente Milieu de gladheidsbestrijding uit. Sinds zaterdagmiddag werken de mannen en vrouwen aan het sneeuw- en ijsvrij houden van invalswegen, zodat stad en dorp te bereiken zijn. Met name ook voor de hulpdiensten. Als het mogelijk is zorgt Twente Milieu ook voor begaanbare wegen, straten en fietspaden die niet in de belangrijkste categorie vallen. “We werken met 140 man in ploegendiensten van 12 uur achter elkaar door en doen wat we kunnen. Ik ben trots op de grote groep betrokken medewerkers en hun achterban. Er wordt deze dagen veel van hen gevraagd. Zelfs voor de ervaren strooiploegen is dit een ware uitdaging. Samen werken we hard aan een schoon en veilig Twente!”.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle