zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorDiamanten bruidspaar Burggraaff-Wieldraaijer

Diamanten bruidspaar Burggraaff-Wieldraaijer

Goor – Hilly (82)  en Rijk (83) Burggraaf leerden elkaar kennen bij uitgaansgelegenheid Kobes in Goor. Maar eigenlijk al eerder. Hilly is afkomstig uit Drenthe en solliciteerde naar een baan als busconductrice bij OAD in Holten en werd aangenomen. Ze ging in Goor wonen en na drie maanden ontmoette ze de melkboer, Rijk Burggraaff. Hij zwaaide naar zijn broer, de chauffeur op de bus waar Hilly conductrice was. Ze zwaaiden allebei enthousiast terug. De volgende keer dat ze uit waren bij Kobes was het meteen raak. “Liefde op het eerste gezicht”, geven ze beiden grif toe. 

Hilly’s meisjesnaam is Wieldraaijer, maar zelf zegt ze ‘raddraaier’. Hilly heeft nogal een eigen willetje. Op een gegeven moment wou ze haar fiets uit Drenthe naar Goor halen. Dat kon niet, werd haar gezegd. Dus toen dacht Hilly: “Dan fiets ik wel van Drenthe naar Goor.” En alhoewel het bijna een hele dag in beslag nam, had ze haar fiets uiteindelijk wel in Goor. Ze fietste gewoon van Stadskanaal naar Goor. ‘Kan niet” kwam in haar woordenboek niet voor. 

Directeur van de OAD

Na hun trouwen op 11 april 1962 kregen ze een huis aan de Leeuwerikstraat. Rijk was niet lang melkboer. Uiteindelijk vond hij ook een baan als buschauffeur bij de OAD, waar hij bleef tot aan zijn pensioen. 38 werkzame jaren maakte hij daar vol. Rijk deed vooral de tripjes naar het buitenland. Hij reed met vaste regelmaat naar Disneyland Parijs, Duitsland, Oostenrijk, Tsjecho-Slowakije, Joegoslavië en Zwitserland. Ondertussen bleef Hilly thuis om op de kinderen te passen; Brigitte, René en Luc. Maar Hilly werkte ook acht jaar lang in een kledingzaak vanaf dat haar oudste kind een jaar of 12 was. Alhoewel Hilly Drenthe niet miste, ging ze wel vaak met alle kinderen naar opa en oma. “Een hele onderneming met drie kinderen met het openbaar vervoer”, weet Brigitte nog goed. Later, toen Hilly haar rijbewijs had gehaald, werd het een stuk simpeler met de auto. Burgemeester Nauta, die het stel uiteraard de felicitaties kwam overbrengen namens de gemeente, is onder de indruk. Als Hilly vertelt dat Rijk een beetje lijkt op de directeur Ter Haar van de OAD, knikt ze instemmend toe. “Hij werd een keer aangehouden door de politie, maar die dachten toen, oei, dat is de directeur van de OAD en Rijk kon zo doorrijden”, vertelt Hilly. 

Goorse Rellie

Rijk en Hilly hebben hun hart verpand aan Goor en alles wat daar bij hoort. Zo waren ze beiden fanatiek tappers tijdens de School- en Volksfeesten en nog is de kans groot dat je ze daar zult aantreffen. Nu als bezoeker in de ‘Tente’ en ook als grote fans van de optocht. Rijk was zelfs ooit nog lid van de Goorse Rellie. “Dat was toen nog een nette herenclub, ik ging altijd samen met mijn broer Wim”, vertelt Rijk.  

Café de Bebsel

Rijk en Hilly mogen zich ondertussen rijk rekenen met zes kleinkinderen en een achterkleinkind op komst. “In september hoop ik oma te worden”, zegt dochter Brigitte vol trots. Alle kinderen en kleinkinderen wonen in de buurt en de hele familie  is hecht met elkaar. Het feest voor de diamanten mijlpaal is al gevierd op zondag 10 april bij Café de Bebsel in Goor met een receptie en een lekker koud en warm buffet. En gegeven de ‘taaiheid’ van beide geslachten, is het vrijwel zeker dat een bezoekje voor hun 65-jarig jubileum er wel degelijk inzit.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle