vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeLifestyleDiamanten bruidspaar Harry en Leidy Arkink-Vetketel

Diamanten bruidspaar Harry en Leidy Arkink-Vetketel

Delden – Harry Arkink (88) komt van oorsprong uit Ambt Delden en Leidy (83) uit Bornerbroek. Omdat ze uit dezelfde parochie kwamen, bezochten ze vroeger ook dezelfde katholieke kerk en op zaterdag gingen ze naar de dansavond in Almelo. Harry had Leidy al veel langer in het vizier maar zij had niks in de gaten. Harry beet zich vast en uiteindelijk zwichtte Leidy voor zijn charmes. Na 6 jaar verkeringstijd traden ze op 12 oktober 1962 in het huwelijk voor de wet. Hun kerkelijke huwelijk werd in november van dat jaar voltrokken. “We hadden de hele dag feest bij Eef in Bornerbroek (het huidige Café Brockie aan de Entersestraat, red.) en het was steenkoud”, weet Leidy nog, “dat was het jaar van de barre winter én de Elfstedentocht in 1963 waar maar 1% de finish haalde.” 

Naamgenoot en locoburgemeester Harry Scholten is er namens de gemeente Hof van Twente om de felicitaties over te brengen. Er wordt ook even naar de brief van de koning gekeken. “Toch een hele prestatie, 60 jaar lief en leed delen”, zegt Scholten. Leidy wuift het weg. “Nee, hoor, gewoon doorgaan”, zegt ze. “En in beweging blijven is ook heel belangrijk, dan hou je het het langst vol.” Harry en Leidy wilden pas trouwen zodra ze een huis hadden. Dat viel in die tijd niet mee. Ze vonden een woning in Delden aan de Bernhardstraat waar ze 47 jaar hebben gewoond. Het stel kreeg twee dochters en een zoon en daarna nog vijf kleinkinderen. Ondertussen is het eerste achterkleinkind op komst! Harry en Leidy’s ogen beginnen te stralen als ze dat vertellen. 12 jaar geleden verhuisden ze naar de Stadshagen waar ze vanuit hun zonnige woonkamer rechtstreeks zicht hebben op de Oude Blasius.

Harry heeft 40 jaar gewerkt als bedrijfselectricien bij Stork bij de afdeling hoogspanning in 3-ploegendienst. Leidy zorgde met veel liefde en toewijding voor hun drie kinderen. Nadat Harry met pensioen ging waren ze nog drukker dan ervoor. Leidy heeft 20 jaar als vrijwilliger bij St. Elisabeth geholpen met koken en nog 5 jaar bij de Babbelaar om koffie te schenken. Harry is vrijwilliger bij Stichting Twickel, maar ook al 26 jaar bij het Dragersgilde St. Jozef én sinds zijn pensioen verkeersregelaar bij de jaarlijkse slipjacht. Daarnaast verbouwt hij nog vele verse groenten in hun moestuin en tovert Leidy die om in de lekkerste gerechten. “Mama kan kóken!”, zegt dochter Monique. “Daar kan niemand aan tippen. Ze maakt alles zelf!” Om nog er nog een schepje bovenop te doen: Ze gaan ook nog samen fietsen en Harry rijdt nog steeds auto. Locoburgemeester Scholten neemt met oprechte verbazing over zoveel vitaliteit na een uur afscheid: “De tijd vloog voorbij, het was zo gezellig! Ik wens jullie het allerbeste in goede gezondheid.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws