woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsMarkeloDiamanten bruidspaar Heilersig

Diamanten bruidspaar Heilersig

Markelo – Samen met burgemeester Ellen Nauta hebben Dina en Gerrit-Hendrik Heilersig vorige week dinsdag hun trouwalbum nog eens doorgebladerd. Foto’s die exact 60 jaar geleden gemaakt zijn, want vandaag vieren ze hun diamanten huwelijk. Al rond hun 16e kregen ze verkering. Dina: “Het is ook nooit uit geweest, dat is best bijzonder”. Dina was 24 jaar toen ze trouwde met de toen 26-jarige Gerrit-Hendrik en verruilde toen de Stokkumse grond voor de boerderij aan de Enkelaarsweg in Markelosebroek in Markelo. De boerderij kent een rijke geschiedenis want de 13e generatie staat klaar om het familiebedrijf voort te gaan zetten.

Dina en Gerrit-Hendrik zijn op 21 september 1961 getrouwd in de trouwzaal van Het Beaufort in Markelo door de toenmalige burgemeester de Beaufort. Bij café Hargeerds; het hedendaagse Grandcafé de Kroon vierden ze hun huwelijksfeest. “De jaren zijn voorbijgevlogen”, vertelt het diamanten bruidspaar. Beide zijn nog “prima te pas”; “hier en daar wel een pijntje maar niet om te klagen”, aldus Gerrit Hendrik.

Trots vertellen Dina en Gerrit-Hendrik over hun vier kinderen en 7 kleinkinderen. “We hebben ze niet ‘kwasterig’ opgevoed’, vertelt Dina lachend. Allemaal wonen ze op een redelijke afstand van het ouderlijk huis waarvan er een op een uurtje rijden woont. Daar rijden ze zelf niet meer naar toe maar met de auto kunnen ze zich beide in de directe omgeving nog goed redden. Dina werkte vroeger volop mee binnen het bedrijf net zoals ook haar schoondochter Janet dat nu doet. Naast de kinderen heeft Dina ook jarenlang de zorg voor haar zwager Arend op zich genomen. 

Ze kijken terug op mooie vakanties naar onder andere Noorwegen, Ierland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat was mogelijk doordat hun zoon Aarnt Jan en schoondochter Janet het boerenbedrijf overnamen. De fietsvierdaagse in Markelo en Laren stond ook meermaals op de agenda. 

Op de vraag van de burgemeester “Wat heeft u haar vanmorgen gegeven?” antwoordt Gerrit-Hendrik lachend: “een knuffel’. Schoondochter Janet verraste het bruidspaar vanmorgen met prachtige corsages. Op tafel staat een mooi bloemstuk die ze hebben gekregen namens de gemeente Hof van Twente met een bijbehorende brief met de felicitaties voor hun diamanten huwelijksdag. Vanmiddag stond een fotoshoot op het programma met de kinderen, kleinkinderen en aanhang natuurlijk. Daarna vierden ze hun 60-jarige huwelijksdag in kleine kring bij De Haverkamp.

Tekst: Marjan Noteboom Foto: Fotostudio Markelo

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle