dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDiamanten bruidspaar Ter Braak-Blokhuis

Diamanten bruidspaar Ter Braak-Blokhuis

Delden – Johan (84) uit Delden en Miny (83) uit Weerselo leerden elkaar kennen bij de dansles bij Baake in Hengelo. Alhoewel de vonk niet bij de eerste quickstep oversloeg, had Johan wel in de gaten dat de klik wederzijds was. De ene keer mochten de heren een dame kiezen om mee te dansen, de andere keer was de keus aan de dames. En Johan en Miny kozen steeds vaker elkaar.

Op 22 november 1962 gaven zij elkaar na zes jaar verkering het ja-woord voor de wet. De kerkelijke inzegening was voor het stel veel belangrijker en zou zo snel mogelijk volgen. Maar het was erg druk en vier weken voor de Kerst tijdens de advent mocht je in de kerk niet trouwen. Tot de derde week in januari moesten Johan en Miny nog wachten eer zij als getrouwd stel – voor de kerk dan – hun woning aan de Reigerstraat in Delden konden betrekken. Johan had een textielopleiding gevolgd maar vond dat eigenlijk helemaal niet leuk. Hij vond een baan bij de Servo en schoolde om naar chemie. Een uitstekende keuze zo bleek, want hij  werkte zich op tot ploegleider en bleef er tot aan zijn pensioen. Miny werkte als jong meisje in een naaiatelier maar moest daar, zoals iedereen in die tijd, stoppen toen ze zwanger raakte van hun eerste kind. Er volgde nog een tweede kind aan de Reigerstraat, maar het derde kwam ter wereld aan de Morsweg, waar ze nu alweer 54 jaar wonen. Ondertussen zijn er ook al vijf kleinkinderen. De hele familie woont lekker dichtbij zodat ze elkaar regelmatig zien en af en toe een beroep op hen kunnen doen. Verder redden Johan en Miny zich nog prima. Wassen, koken en de moestuin doen ze allemaal zelf. 

Na zijn pensioen ging Johan veel helpen bij zijn schoonzoon in de fietsenzaak in Borne. Stilzitten is voor het diamanten paar simpelweg geen optie. Miny zorgde natuurlijk altijd voor de kinderen maar is ook al meer dan 40 jaar een bevlogen vrijwilliger bij de Wieken en St. Elisabeth. En ze is zeer creatief. De kinderen noemen bijvoorbeeld kantklossen, kaartjes maken, haken, breien, verstellen, kleding maken… eigenlijk is er niets wat ze niet kan, concluderen ze. Johan is vooral graag met de moestuin bezig en voorziet de hele buurt van bonen. Burgemeester Ellen Nauta was op bezoek om het leuke stel te feliciteren, maar Johan en Miny vieren toch echt pas feest in januari, op de dag dat ze trouwden voor de kerk!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle