zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsDiamanten huwelijk echtpaar Koebrugge - ten Berge

Diamanten huwelijk echtpaar Koebrugge – ten Berge

Goor- In de gezellige huiskamer van Marinus Koebrugge (89) en Anny Koebrugge-ten Berge (84) heeft de hele familie zich verzameld en was het wachten op het bezoek van burgemeester Ellen Nauta die het paar op dinsdag 21 juni jl. kwam feliciteren met hun 60-jarige huwelijk.

Op vier hoog aan het Hiltjesdamhof is het een gezellige bedoeling. Met een prachtig uitzicht richting Markelo gaan de verhalen, toen de burgemeester eenmaal binnen was, al snel over de tafel. “Wie gaat er nu op de langste dag van het jaar trouwen?”, lacht Anny over de trouwdatum van 21 juni 1962. “Dan beleef je er het langst plezier aan”, aldus Marinus die gezellig naast Anny tegenover de burgemeester zit. Op die dag was het weer precies hetzelfde als vandaag, niet te warm en met een lekker zonnetje. Ze kijken er dan ook graag op terug. Het avondfeest werd destijds gehouden bij Dreijerink in Enter. Anny komt van oorsprong uit het klompendorp en vandaar dat het feest hier gehouden werd. Marinus is echter een geboren en getogen Gorenaar. Hij is geboren aan de Jurrien Sprakelstraat en daarna heeft het echtpaar jaren aan de Leeuwerikstraat gewoond. Hier zijn ook de drie kinderen, Gerald, Erna en Edwin geboren. Op de (schoon)zonen, (schoon)dochters en ook op de zes kleinkinderen zijn ze ontzettend trots. Ze wonen dan niet meer heel dicht in de buurt, het echtpaar kan regelmatig op een bezoekje rekenen. De kinderen luisteren aandachtig mee. Ook de groentetuin komt ook nog even ter sprake. “De hele buurt kon ervan eten. Wij aten altijd onze eigen groente uit eigen tuin, daar waren pa en ma heel druk mee”, zo vertelt Erna.               

Veelzijdig paar

Op 7 oktober 1956 ontmoetten Marinus en Anny elkaar tijdens een dansavond bij Lentelink in Goor. Na 6 jaar verkering stapten ze samen in het huwelijksbootje. Veel dingen deden ze samen. Bijvoorbeeld de jeugdkampen van VV Twenthe. Beiden zaten hiervoor in de organisatie en deden dit met veel plezier. Marinus was tevens elftalleider van de jeugd bij deze voetbalvereniging. Hij had ook een veelzijdige baan zoals hij zelf verteld. “Ik werkte jarenlang als elektromonteur bij het voormalige GTI (tegenwoordig Engie). Hiervoor moest ik het hele land door om verschillende klussen aan te pakken.”

Anny had een hele andere baan. Zij was vroeger drie halve dagen coupeuse bij Marinus Bauhuis in Hengevelde. Heel wat trouwjurken heeft ze gemaakt, zelfs die van haar eigen dochter en schoondochters. Hier is ze dan ook maar wat trots op.

Diamond Painting

Marinus gaat momenteel nog 3 dagen in de week naar Zorgboerderij Klein Exterkate in Ambt Delden. “Dat is de beste die er is”, aldus Marinus. Hij gaat er met veel plezier naar toe en wil dan direct met zijn geliefde hobby Diamond Painting aan de slag. Hiermee maak je met kleine steentjes een heus schilderij. “Maar ik moet eerst koffiedrinken met de oppassers” lacht hij. In de sfeervolle huiskamer prijken ook een aantal van de zelfgemaakte schilderijen van Marinus.

15 jaar woont het echtpaar inmiddels aan het Hiltjesdamhof. Ze waren één van de eerste bewoners van het nieuwe complex. Trots vertellen ze nog aan de burgemeester dat ze een brief van de koning en van Maxima hadden ontvangen voor het 60-jarige huwelijk. Wellicht volgt er over vijf jaar een felicitatie voor het briljanten huwelijk!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle