maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteDichtbijDuurzaam gouden formule voor huiseigenaar

DichtbijDuurzaam gouden formule voor huiseigenaar

Hof van Twente – Eigenlijk weten we het allemaal wel…. denken aan het milieu, eigen steentje bijdragen, huis verduurzamen door vloer, dak en gevel te isoleren, zonnepanelen, een warmtepomp et cetera. Maar wat heeft jouw huis nodig? Hebben zonnepanelen wel zin? Wat, hoe en waar kan ik het beste isoleren? En welke bedrijven moet ik daarvoor benaderen? De praktijk heeft ondertussen geleerd dat elk initiatief uiteindelijk in het ‘dat-komt-nog- wel-een-keer’-laatje belandt en vervolgens gebeurt er niets.

Ron Wolbert (eigenaar) en Hans Boersma (technisch adviseur), hebben daar iets op gevonden: DichtbijDuurzaam.nl, sinds januari 2018 een bijzonder en bewezen effectief concept in de woningverduurzaming. Ron Wolbert, zelf een doorgewinterde professional uit de bouwwereld, legt in een notendop uit hoe het werkt: “Op onze website doe je de online woningcheck, je ontvangt meteen een persoonlijk voorstel, samen met de uitvoerende partij bespreek je het voorstel en binnen vijf dagen ontvang je een deskundige beoordeling en toetsing. Binnen acht tot 12 weken wordt het werk uitgevoerd en uiteindelijk gecontroleerd door een deskundig adviseur van DichtbijDuurzaam. Na zijn goedkeuring ontvang je een garantiecertificaat met een geldigheid van 10 jaar.” Zeker nu de gasprijs ‘sky high’ gaat, ziet het bedrijf ineens een flinke stijging in de aanvragen. Met de vele succesvol volbrachte projecten heeft de formule van DichtbijDuurzaam zich reeds lang bewezen.Wolbert “We zijn actief in de gemeentes Oldenzaal, Losser, Dinkelland, Tubbergen, Borne, Hengelo en nu als sluitstuk Hof van Twente. Daar laten we het voorlopig bij anders wordt het teveel en gaat de kwaliteit er onder lijden. Dat is juist waar we zo trots op zijn!” 

Hele traject van A tot Z   

Een zeer bekende naam in Hof van Twente, zeker waar het om duurzaamheid gaat, is Marianne Hutten. Wolbert is lovend over haar tomeloze inzet en ze heeft een verbindende rol gespeeld tussen de gemeente Hof van Twente en DichtbijDuurzaam. Wethouder Meulenkamp van gemeente Hof van Twente, met klimaat en duurzaamheid in zijn portefeuille, is in contact gebracht met het Oldenzaalse bedrijf en de samenwerking is inmiddels een feit. Met de focus op de particuliere markt regisseert DichtbijDuurzaam het hele traject van A tot Z en zijn daarbij ten allen tijde het centrale aanspreekpunt. “Wat we op voorhand adviseren maken we in de praktijk ook echt waar, wij nemen de volle verantwoordelijkheid voor het hele traject en daar mag de klant ons ook aan houden”, bevestigt Wolbert. 

Kostenverlagend en comfortverhogend

DichtbijDuurzaam stelt strenge eisen aan hun lokale partners. Kwaliteit, vakmanschap en reactiviteit zijn daarbij belangrijke pijlers, en elk project wordt achteraf zorgvuldig geanalyseerd om hun topkwaliteit te waarborgen. DichtbijDuurzaam ontzorgt daarmee niet alleen de particuliere huiseigenaar maar ook de gemeentes. Zij zorgen ervoor dat de verduurzaming een vlucht neemt door de particuliere huiseigenaar een hoop rompslomp uit handen te nemen. “We ondersteunen bij  de subsidieaanvraag bij isolerende maatregelen en BTW-teruggave bij investering in zonnepanelen. Hoe je het ook aanpakt, elke maatregel is uiteindelijk kostenverlagend en comfort verhogend”, verzekert Wolbert.

In Hof van Twente werkt DichtbijDuurzaam samen met Aannemersbedrijf Roetgerink, Bouwbedrijf Markslag, Schlepers Installatietechniek, Ten Dam Installatietechniek, GMT Twente Glasmontage, glashandel en spinkraanverhuur en tot slot Extercatte Energy Verlichtingsprojecten en zonnesystemen.  

Interesse? Gratis en vrijblijvende oriëntering is mogelijk op www.dichtbijduurzaam.nl. Bellen of mailen kan ook: 0541-222307 of info@dichtbijduurzaam.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle