woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteDieren van de Hof: 2021 een jaar vol kittens

Dieren van de Hof: 2021 een jaar vol kittens

Goor – Wat een jaar was 2021! Voor Dieren van de Hof was het jaar de start van de samenwerking met Stichting Zwerfkatten Nederland waardoor Nicole maar liefst 20 kittens kon redden. Natuurlijk was dit niet alleen superleuk; het gaf Nicole ook de mogelijkheid om enorm veel te leren. 

Neede

Als eerste kreeg Nicole dit jaar vier kittens van een locatie in Neede. Teddy en Timmy kregen vrij snel een perfect thuis, maar uiteindelijk vonden ook Twinkle en Tobias (nu Charlie en Jack) hun plekje. Deze vier werden niet lang nadat ze uit de kittenkamer in de woonkamer mochten, opgevolgd door vier kittens van dezelfde locatie. Gin en Junior (nu Bobbie en Rocky) werden al snel geadopteerd en bleven zelfs redelijk in de buurt. Zij wonen nu in Borne. Jessy en Joey bleken hoe leuk ze ook waren, lastiger te adopteren. Mensen reageerden wel, maar de perfecte match liet even op zich wachten. Na een tijd wachten werd deze dan toch gevonden en gaan Jessy en Joey nu door het leven als Jip en Joep.

Delden

Vervolgens werd Nicole haar hulp gevraagd in Delden, waar een aangelopen zwerfkat drachtig bleek te zijn. Na de wettelijke speenleeftijd en de goede zorgen van het echtpaar waar de moederpoes haar toevlucht had gezocht, haalde Nicole de kleintjes op om ook voor hen een thuis te vinden. Kiara en Kane, Kenza en Kyan vonden hun huisje verder in Nederland, maar Kody (nu Sunny) bleef in Goor wonen. 

Maurik

Na de groep van vijf uit Delden werd de kittenkamer gevuld met maar liefst zeven kittens uit Maurik. Deze kittens waren al wat ouder en ook nog eens ziek en zeker niet aan mensen gewend. Een echte uitdaging! Gelukkig maar dat Nicole niet zomaar opgeeft waardoor ook deze zeven een kans kregen. Nadia en Nyssa (nu Tabby en Nox) werden geadopteerd door een studente geriatrie, en Nox en Neo (nu Tanuki en Yami) kregen twee software developers als baasjes. Noah en Nora werden geadopteerd door een alleenstaande moeder die vanaf het eerste moment al niet meer zonder hen kon.

Navy

Van de groep van zeven is alleen Navy nog in de opvang van Dieren van de Hof. “Voor hem zoek ik een adoptant met geduld, want nieuwe dingen vindt Navy best spannend. Hij komt tot bloei in een rustige omgeving, het liefst dan ook zonder hond(en), kind(eren of andere kat(ten). Als hij dan gewend is dan is hij een enorm lieve kat die dol is op knuffels en graag bij je op schoot komt. Onder de onzekere angst zit namelijk een enorm lieve en gevoelige ziel,” zo vertelt Nicole.

Navy

2022

Dit jaar gaat Nicole met Dieren van de Hof verder met het opvangen van kittens voor Stichting Dieren van de Hof. Ook hoopt Nicole tegen die tijd in het bezit te zijn van haar diploma Vakbekwaamheid. Voor de Stichting zullen haar werkzaamheden ook uitgebreid worden. Hoeveel kittens er volgend jaar door Dieren van de Hof opgevangen zullen worden is natuurlijk niet van tevoren te zeggen, maar met de stijgende lijn die zichtbaar was door de jaren heen valt het te verwachten dat Nicole zeker aan het werk gezet gaat worden. Daarnaast is de Stichting volgend jaar erg druk met vangacties in Utrecht; een provincie waar tot dit jaar nog zwerfkatten werden afgeschoten. Uiteraard wil de Stichting zich hier dan ook voor inzetten om dieronvriendelijk afschot tegen te gaan.

Meehelpen

De stichting zoekt nog altijd vrijwilligers, onder andere om mee te helpen bij vangacties. Ook hulp door een financiële bijdrage wordt zeker gewaardeerd. Kijk hiervoor op de website van Stichting Zwerfkatten Nederland. Dieren van de Hof kunt u helpen door kattengrit (catsan Natural) of kleine krabpaaltjes te doneren. Ook andere spullen voor kittens zijn welkom, maar dan in overleg met Nicole.

Tot slot

Dit is voorlopig de laatste column van Dieren van de Hof. Wanneer het kittenseizoen weer van start gaat, zal er weer een nieuwe column verschijnen. Nicole wil bij deze Stichting Zwerfkatten Nederland enorm bedanken voor het vertrouwen dit seizoen. Ook wil zij het Hofweekblad bedanken, want: “De lezers genoten van mijn column, maar ik vond het ook een hele eer om ze te mogen schrijven!”

Nicole wenst al haar lezers een schitterend nieuw jaar! 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle