zaterdag, 26 november 2022
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof - Achter de schermen

Dieren van de Hof – Achter de schermen

Goor – Het kittenseizoen staat al weer voor de deur. En hoewel de meeste kittens nog (net) niet geboren of nog zo jong dat ze nog niet opgemerkt zijn, is Nicole al wel druk bezig met alle voorbereidingen. En niet alleen nu, maar heel de winterperiode heeft ze niet stil gezeten. 

Vakbekwaam

Nicole was tijdens vorige kittenperiode ook druk met haar stage bij een asiel. Dit was niet zonder resultaat want ze behaalde haar diploma vakbekwaamheid Hond en Kat zelfs cum laude!

Verbouwing

De kittenkamer van Dieren van de Hof heeft afgelopen seizoen maar liefst 20 kittens hun entree laten maken. Toch heeft al het goede soms een update nodig en zo ging Nicole samen met haar man aan de slag om te verven en een nieuwe vloer te leggen. Het resultaat mag er zijn en de kittenkamer is nu helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. 

Kiekeboe

Blij verrast was Nicole toen de secretaris van Kiekeboe contact met haar opnam. Zij hadden Dieren van de Hof uitgekozen als goed doel en konden een prachtige donatie geven. Sprakeloos was de enige reactie die Nicole geven kon. Van dit geld heeft ze inmiddels al een paar mooie dingen voor de kittens kunnen kopen, en ook de rest zal voor de kittens zijn. 

Lokale samenwerking

Elke gemeente is verantwoordelijk voor de zwerfdieren die in hun gemeente gevonden wordt. Onze mooie gemeente heeft hiervoor al een jarenlange samenwerking met De Bréborgh. Omdat Nicole het ook belangrijk vindt om zich lokaal sterk te maken voor de kittens, zocht zij contact met De Bréborgh om te kijken of er mogelijkheden waren om een mooie samenwerking tot stand te brengen. “Met veel trots kan ik nu zeggen dat ik een erg goed gesprek met de eigenaren van De Bréborgh heb gehad. Hierbij is afgesproken dat kittens die nét dat beetje extra zorg en aandacht nodig hebben, overgedragen zullen worden aan ons”, zo vertelt Nicole. Deze samenwerking voelt dan ook als een echte lokale overwinning. Voor volwassen katten werkt De Bréborgh op een soortgelijke manier reeds al samen met Stichting blijdschap voor de Dieren. 

Meer informatie

Dieren van de Hof is te volgen op Facebook en TikTok. Wilt u meer informatie of zich op de lijst laten zetten voor een kitten, mailt u dan naar info@dierenvandehof.nl

Zwerfkat of -kittens melden

Een enkele zwerfkat of (een nestje) -kitten(s) kunt u aanmelden bij De Bréborgh via 0547  292 377 of 06 53365799. Voor een kolonie (meer dan 10) katten kunt u contact opnemen met Stichting Zwerfkatten Nederland op nummer 085 077 8413.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws