zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof: een drukke week

Dieren van de Hof: een drukke week

Goor – Hoewel Nicole vaak te horen krijgt dat het hebben van een kittenopvang vooral veel knuffelen met de kittens is, blijkt niks minder waar. Tuurlijk is het knuffelen een groot deel van het werk, maar er komt zoveel meer bij kijken.

Nazorg bij operatie

Op 11 augustus stond Katopia weer voor de deur van Dieren van de Hof. Ditmaal was het wel een hele bijzondere operatiedag, want er waren ook een journalist en een cameraman van Één vandaag bij. De dag erna, 12 augustus, is de aflevering waarin dus zowel Katopia als Nicole te zien waren, live gegaan. Tijdens deze operatiedag werden Kody, Kiara, Kane, Kyan en Kenza geneutraliseerd. Deze operaties gingen helemaal goed, maar even later bij de nazorg en nacontrole merkte Nicole dat het buikwondje van Kiara niet helemaal genas zoals wenselijk. Hiervoor kreeg Kiara antibiotica waarna de genezing al snel weer de goede kant op ging.

Oormijt en buikpijn

Dieren van de Hof heeft op dit moment nog vier kittens in de woonkamer; Twinkle, Tobias, Joey en Jessy. Tijdens één van de controles waarbij Nicole elke kitten naloopt, viel het haar op dat de oortjes vies waren. Haar vermoeden bleek waar; de kittens hadden last van oormijt. Na een uitgebreider onderzoek werd ook hiervoor een behandeling gestart. 

Vrijdag 20 augustus was Nicole ook met de verzorging van de kittens bezig toen ze zag dat Joey zijn eten niet op at. Dit kan soms gebeuren, maar Nicole was natuurlijk direct alert en besloot hem wat meer in de gaten te houden. Hij bleef wat sloom en ook in de middag wilde hij niet eten. Dat was voor Nicole voldoende reden om hulp te zoeken. Voor Joey zijn buikpijn en misselijkheid werd een behandeling gestart waardoor hij na het toedienen van de juiste medicatie weer kon eten. 

Vangactie

Stichting Zwerfkatten Nederland houdt vaak grootse vangacties. Maar soms komt het voor dat één of twee kittens hulp nodig hebben waardoor ze toch over gaan tot vangen. En als het dan dicht bij Dieren van de Hof in de buurt is dan wordt Nicole op pad gestuurd. Zo waren er in Lochem twee kittens die gevangen moesten worden. Maar liefst een halve dag duurde het, maar Nicole wist de klus te klaren en kon beide kittens vangen zodat ze de juiste hulp konden krijgen. Deze kittens heeft Nicole overgedragen aan een collega aangezien de opvang bij Nicole op dit moment vol zit. 

Zoveel meer dan alleen knuffelen

Naast knuffelen is Nicole dus ook druk met het bijstaan bij vangacties, helpen als Katopia een operatiedag heeft met de daarbij horende nazorg en maakt ook de behandeling van meerdere ziektes deel uit van haar werkzaamheden. Maar ook dan zijn we er nog niet.

Ook de standaard werkzaamheden zijn veel meer omvattend dan alleen maar knuffelen. Zo wordt het ene na het andere bakje voer klaargemaakt, maakt ze op een goede (rustige) dag ‘slechts’ acht keer een kattenbak schoon en voert ze meerdere malen een controle uit. “Tijdens zo’n controle check ik alles wat een dierenarts ook zou doen als standaard check-up. Van geslacht tot vacht, de neusjes, oogjes en het gebit. Zelfs de hartslag wordt beluisterd. Dit alles om mogelijke problemen voor te zijn, of er zo vroeg bij te zijn dat de kans op herstel het grootst is”, aldus Nicole. Daarnaast heeft Nicole ook aardig wat administratie te verwerken,  helemaal als er een plaatsing bij komt kijken. Ook voor het schrijven van deze column heeft Nicole elke zondag tijd ingepland. 

Al met al begint Nicole rond 7 uur in de ochtend, om door te gaan tot 21.30 uur. Huishouden en haar ‘andere werk’? Dat doet ze zoveel mogelijk tussendoor. Want de kittens staan bij haar op nummer 1.

Zwerfkitten(s) gevonden? Laat ze niet aan hun lot over!

Maar help ze! Dit kan door contact op te nemen met Stichting Zwerfkatten Nederland door te mailen naar: melding@stichtingzwerfkattennederland.nl. Bellen kan ook met collega Nelly op nummer: 085-077 8413 

Dieren van de Hof is een kleinschalige dierenopvang binnen de gemeente Hof van Twente. Momenteel richt Nicole zich met name op de opvang van (zwerf)kittens. Op de hoogte blijven? Dat kan via www.facebook.nl/dierenvandehof. Meer informatie of interesse in een kitten? Mail dan naar info@dierenvandehof.nl. Plaatsbare kittens worden ook aangeboden via dierenasiels en verhuisdieren.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws