zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteDieren van de Hof: Een zwangere mama

Dieren van de Hof: Een zwangere mama

Goor – Een echtpaar zag een tijdje geleden nog vrij jonge poes zwervend bij hun weekendverblijf rondlopen. Omdat zij haar niet aan haar lot over wilde laten lieten ze haar binnen. Maar toen zagen ze dat ze alsmaar dikker werd.

Ze hadden al wel ervaring met een zwangere kat, maar deze poes was nog wel erg jong. Zij zou waarschijnlijk net een half jaar oud zijn, met alle mogelijke gevolgen als te kort afgebeten navelstrengetjes van dien. De dierenarts werd om advies gevraagd en snel maakten ze een kamer vrij voor haar om in te bevallen. Gelukkig bleek mama tijgertje een geboren moederpoes, want bij de geboorte en daarna zorgde ze super voor de kleintjes. Maar het echtpaar begonnen zich na een tijdje wel wat zorgen te maken, want wat nu als de kleintjes groter werden?

En dat is het moment waarop ze een eerder artikel van Dieren van de Hof lazen en besloten om contact op te nemen met Stichting Zwerfkatten Nederland. Na het gesprek met collega Nelly werd Nicole ingeschakeld om ter plaatse te gaan kijken, de mensen en de mamapoes te ontmoeten en te kijken hoe het ging met de baby’s. Na deze screening werden de kittens opgenomen in ons bestand, de mamapoes zou bij het echtpaar blijven. Omdat de kittens nog wel erg jong waren, is scheiden van de moeder op dat moment nog niet wenselijk. Ook de kittenkamer van Dieren van de Hof was nog bezet en dus werd er in overleg een datum uitgekozen waarop de vijf kittens konden verhuizen. 

Intrek in de kittenkamer

Woensdag 28 juli was het dan zover. Nicole reed met alle benodigdheden naar het buitengebied van Delden om daar de vijf kittens op te halen. Dit bleek best emotioneel voor het echtpaar; zij hadden immers wekenlang voor de kleintjes gezorgd. Toch waren ze in vol vertrouwen dat Nicole de zorgen goed over zou nemen en dat zij samen met de stichting een goed nieuw thuis voor de kittens zou vinden. Op de foto zijn ze te zien, een dag na hun intrek in de kittenkamer van Dieren van de Hof. Boven staan Kane en Kenza, onder staan Kiara, Kody en Kyan. Dieren van de Hof is het echtpaar enorm dankbaar. Niet alleen vanwege de goede zorgen maar ook omdat dankzij hen deze vijf kittens niet op hoeven te groeien als zwerfkatten en dat deze kleintjes straks genieten van een comfortabel thuis. Precies hoe Dieren van de Hof het graag ziet. 

Zwerfkitten(s) gevonden? Laat ze niet aan hun lot over!

Maar help ze! Dit kan door contact op te nemen met Stichting Zwerfkatten Nederland door te mailen naar: melding@stichtingzwerfkattennederland.nl. Bellen kan ook met collega Nelly op nummer: 085-077 8413 

Dieren van de Hof is een kleinschalige dierenopvang binnen de gemeente Hof van Twente. Momenteel richt Nicole zich met name op de opvang van (zwerf) kittens. Op de hoogte blijven? Dat kan via www.facebook.nl/dierenvandehof. Meer informatie of interesse in een kitten? Mail dan naar info @ dierenvandehof.nl of stuur een bericht via de facebook-pagina. Plaatsbare kittens worden ook aangeboden via dierenasiels en verhuisdieren.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle