woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof - Eindelijk!

Dieren van de Hof – Eindelijk!

Goor – Rekening houdend met eventuele noodopvang voor de Bréborgh, werd de opvang bij Nicole wat langer leeg gelaten. Zo kon een eventuele eerste ronde makkelijker opgevangen worden. Nu heeft Nicole dan toch weer vijf kleintjes in haar kittenkamer mogen verwelkomen.

Nicole kwam in contact met een vrouw die bij de aankoop van een chalet in Markelo er ook een zwerfpoes bij kreeg. Al snel bleek zij zwanger en zorgde de vrouw wat extra voor haar. Toen de kittens geboren waren werden ook deze liefdevol door mevrouw haar chalet in gebracht zodat ze betere kansen hadden dan wanneer zij ze buiten in de kou had laten liggen.

Woensdag 6 juli waren de kittens 7,5 week oud en zijn ze gescheiden van moederpoes en opgenomen in de opvang van Nicole. Op de foto zijn links de katertjes Finn (boven) en Fabio (onder) te zien. Rechts zien we bovenaan katertje Florian met daaronder poesje Fay en onderaan poesje Flora. Deze vijf zullen minimaal twee weken in quarantaine in de kittenkamer verblijven en al snel kennis maken met de dierenarts van Stichting Zwerfkatten Nederland waar ze hun eerste vaccinatie en hun chip zullen ontvangen. Zodra hun gewicht het toelaat, zullen zij ook gecastreerd worden waarna ze op mogen voor adoptie. 

Meer informatie

Dieren van de Hof is te volgen op Facebook en TikTok. Wilt u meer informatie of zich op de lijst laten zetten voor een kitten, mail dan naar info@dierenvandehof.nl

Zwerfkat of –kittens melden

Een enkele zwerfkat of (een nestje) –kitten(s) kunt u aanmelden bij De Bréborgh via 0547  292 377 of 06 53365799. Voor een kolonie (meer dan 10) katten kunt u contact opnemen met Stichting Zwerfkatten Nederland op nummer 085 077 8413.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws