donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof Naar de dierenarts

Dieren van de Hof Naar de dierenarts

Goor – Kittens die gevangen worden door Stichting Zwerfkatten Nederland hebben niet altijd de beste start gehad die je ze eigenlijk zou willen geven. Maar nadat ze bij Dieren van de Hof in de opvang zijn, wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gedaan om de kittens niet alleen sociaal maar ook gezond te krijgen. Deze week stond hun eerste bezoek aan de dierenarts op de agenda.

Katopia

Stichting Zwerfkatten Nederland werkt vaak op verschillende locaties en maakt dan dankbaar gebruik van Katopia: hun mobiele operatiekamer. Doordat opereren met Katopia op locatie kan, scheelt het bij het neutraliseren van verwilderde volwassen katten enorm veel stress. Alles in Katopia is zo goed geregeld dat er maar liefst 15 tot 50 katten per dag geneutraliseerd kunnen worden. Daarnaast krijgt elke kat een soort APK: zo krijgen ze ook een vaccinatie, chip met registratie, worden ze ontvlooit en ontwormd en worden ze verder ook goed nagekeken en eventueel behandeld. Dit alles gebeurt door dierenartsen en assistenten die hiervoor vrijwillig een dag komen helpen.

Op controle

En omdat er dan dus een dierenarts aanwezig is kon Nicole met Teddy, Twinkle, Tobias en Timmy op woensdag 23 juni terecht op een locatie waar Katopia op dat moment aanwezig was. Door Nicole waren de vier al ontvlooit en ontwormd, dus dat hoefde nu niet nog eens. Één voor één haalde Nicole de kittens uit de reismand om door een assistente gezien te worden. Samen werd ook de kittenstaat doorgenomen; een lijst waarop alle belangrijke informatie door Nicole nauwkeurig wordt bijgehouden. 

Na deze eerste ‘keuring’ werd het eerste prikje gezet, gevolgd door de chip. Omdat de naald om de chip te kunnen plaatsen aanzienlijk dikker is dan een vaccinatienaald (er moet immers een chip met een grootte van ongeveer een rijstkorrel doorkunnen), waren de kittens hier best nog wel van onder de indruk. 

Weer thuis

Gelukkig verliep het geheel best vlot en kon Nicole snel weer naar huis waar Teddy, Twinkle, Tobias en Timmy in alle rust bij konden komen. Die rust was ook hard nodig. Op de foto is te zien hoe Twinkle en Timmy ervoor kozen om bij Nicole in haar armen troost te zoeken na de voor hen best heftige gebeurtenis. Zij weten het misschien niet, maar die dag is er juist een stukje extra gezondheid voor hen gewaarborgd. De volgende dag waren ze het hele gebeuren al weer vergeten en waren ze al weer fijn met hun viertjes aan het spelen in de kittenkamer.

Zwerfkitten(s) gevonden? Laat ze niet aan hun lot over!

Help ze! Dit kan door contact op te nemen met Stichting Zwerfkatten Nederland door te mailen naar: melding @ stichtingzwerfkattennederland.nl. Bellen kan ook met collega Nelly op nummer: 085-077 8413 

Dieren van de Hof is een kleinschalige dierenopvang binnen de gemeente Hof van Twente. Momenteel richt ik me met name op de opvang van (zwerf)kittens. Op de hoogte blijven? Dat kan via www.facebook.nl/dierenvandehof. Meer informatie of interesse in een kitten? Mail dan naar info @ dierenvandehof.nl of stuur een bericht via de facebook-pagina. Plaatsbare kittens worden ook aangeboden via asiels.com. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws