zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof: Navy

Dieren van de Hof: Navy

Goor – Op 9 september kreeg Nicole zeven kittens binnen. Deze waren al wat ouder bij binnenkomst, maar belangrijker nog: ze bleken allemaal ziek en ook niet bepaald sociaal! Afgelopen weekend werd van deze groep het laatste koppel, Noah en Nora, geadopteerd. Dit betekent dat Navy als laatste over is gebleven.

Moeilijke start

Dat Navy als laatste over is gebleven, is helaas niet zonder reden. Waar de anderen al een tijdje open voor adoptie waren, is hij dat pas vanaf deze week. “Navy heeft net als de anderen een moeilijke start van het leven gekregen. Maar bij hem speelt er meer, daar was ik al snel achter.” Nicole merkte dat hij zieker was dan de rest en ook zijn sociale gedrag was lastiger. Terwijl de anderen in echte kroelkonten veranderden, bleef hij angstig, onzeker en niet in staat om echt contact te maken.

Groepsoverleg

Nicole wilde hem ondanks dit alles niet opgeven. “Dat is niet waar ik met mijn opvang voor sta. Elke kitten verdient de allerbeste kansen, ook als dit lastiger is dan anders.” Nicole trad in overleg met de Stichting en in deze brainstorm bedachten ze dat het wellicht voor Navy beter was om zich meer af te zonderen van de groep. Soms, zeker in het geval van trauma, krijgen katten juist alleen maar meer stress van de aanwezigheid van andere katten. Een plan werd opgesteld en Navy werd teruggeplaatst in de socialisatiekooi. En met succes! Snel zag Nicole verbetering, kon ze Navy aaien en kreeg ze zelfs kopjes en kusjes van hem. “Onder de sluier van angst en onzekerheid zit naar wat ik vermoed juist een heel gevoelige ziel”, aldus Nicole. 

Adoptant gezocht

Nu is het dan toch zover en mag er voor Navy ook gezocht worden naar een nieuw thuis. Voor Navy is Nicole op zoek naar een eigenaar met ervaring met katten en die het aandurft om hem met veel tijd en geduld eigen te maken. Navy kan waarschijnlijk niet bij andere katten geplaatst worden. Ook kinderen groot en klein, of een hond kunnen een probleem zijn. Met name doordat al deze druk en voor hem niet te voorspellen zijn. Navy is te adopteren als binnenkat en kan dus niet naar buiten.

Hij is ontwormd, ontvlooid, gechipt, gevaccineerd, geneutraliseerd, nagekeken door een dierenarts en komt met een paspoortje en kittenpakketje. Hij wordt geplaatst met een contract en plaatsingsvoorwaarden en er wordt een vergoeding van € 200,00 gevraagd. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Dieren van de Hof. 

Melden en informatie

Zwerfkittens melden? Dat kan door te mailen naar melding@stichtingzwerfkattennederland.nl, of te bellen met collega Nelly op: 085 077 8413. 

Voor informatie over Dieren van de Hof kunt u kijken op www.facebook.com/dierenvandehof of mailen naar info@dierenvandehof.nl Plaatsbare kittens worden ook aangeboden via de websites van dierenasiels en verhuisdieren. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws