zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof: Niesziekte

Dieren van de Hof: Niesziekte

Goor – De huidige zeven kittens die bij Dieren van de Hof in de opvang zitten, hadden bij binnenkomst allemaal niesziekte. Hiervoor zijn ze uiteraard behandelt, maar er blijkt toch nog wel het een en ander onduidelijk over deze ziekte.

Het virus

Niesziekte is een infectieziekte die vrij veel voorkomt. Vooral waar veel katten samenkomen, zoals bij zwerfkatten en buitenkatten, zien we veel katten die hieraan lijden. Niezen, vieze oogjes en een snotterig neusje zijn de voornaamste kenmerken. Behandeling is mogelijk maar een echt medicijn om het echt te verhelpen, is er helaas nog niet. Behandeling is daarom ook vaak gericht op symptomen waardoor een specifieke antibiotica (tegen de bacteriële infectie door verzwakte weerstand) in combinatie met een zo stressvrij mogelijk bestaan vaak een goede start is. Stress vermindert de weerstand wat ervoor kan zorgen dat de infectie terugkomt direct nadat de behandeling gestopt is. Mochten de klachten erger worden dan kan de weerstand van de kat ook (natuurlijk) versterkt worden met bijvoorbeeld echina complex.Wanneer een kat of kitten hersteld is van het virus blijft zij echter nog wel drager. Wat veel mensen niet weten is dat zij dan nog altijd andere katten kunnen besmetten, zelfs wanneer deze andere katten gevaccineerd zijn. Het is daarom ook met klem af te raden om katten met een niesziekteverleden naar buiten of bij andere katten te laten, want de besmettingskans is alsnog reëel aanwezig. Wanneer een gevaccineerde kat besmet raakt, zal het verloop van de ziekte wel milder zijn en de kans dat het chronisch wordt, is ook kleiner. 

Open voor adoptie

Van de zeven kittens uit Nicole’s opvang zijn er momenteel vier open voor adoptie. Nadia en Nyssa zijn reeds geadopteerd en mochten naar Waalwijk verhuizen. Navy heeft nog altijd veel last en loopt ook sociaal gezien wat achter waardoor hij nog niet open staat. Deze koppels staan open voor adoptie:

Noah en Nora: een kletsgraag koppel die erg graag bij je is. Erg mensgericht en vooral Noah vindt kinderen fantastisch! 

Nox en Neo: twee stoere jongens van wie het vertrouwen gewonnen moet worden. Eenmaal daar is vooral Neo echt wel een knuffel, waar Nox je met wijsheid en kracht bij zal staan. Als u interesse hebt in één van deze koppels, dan kunt u via mail contact opnemen met Dieren van de Hof.

Melden en informatie

Zwerfkittens melden? Mail dan naar melding@stichtingzwerfkattennederland.nl, of te bellen met collega Nelly op: 085 077 8413. Voor informatie over Dieren van de Hof kunt u kijken op www.facebook.com/dierenvandehof of mailen naar info@dierenvandehof.nl

Plaatsbare kittens worden ook aangeboden via de websites van dierenasiels en verhuisdieren. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws