zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof: Oproep!

Dieren van de Hof: Oproep!

Goor – Tijdens haar werkzaamheden binnen haar kittenopvang Dieren van de Hof stuit Nicole met enige regelmaat op de discussie rondom binnen- en buitenkatten. Hoog tijd om daar iets mee te doen!

Wat is beter?

De eerste vraag is altijd wat er nu beter is voor de kat. Hierover zijn de meningen verdeeld en het zorgt vaak voor hoge emotionele reacties. Is er überhaupt een betere optie? Hoe maken we onze huizen dan perfect voor binnenkatten? En zijn er alternatieven?

Nicole zegt: “Vaak wordt er gereageerd vanuit één enkel standpunt. De kat moet buiten van haar vrijheid kunnen genieten. Of: denk aan de veiligheid. Een huidige trend heeft niks met de katten zelf te maken, maar richt zich op het hoge aantal slachtoffers (muizen, vogels) dat de jagende kat maakt.” 

Nicole beseft dat iedereen in deze discussie zeker een punt heeft. Maar oordelen vanuit één standpunt is niet iets wat bij haar past en dus wil zij in een door haar gevoerd onderzoek alle standpunten naast elkaar leggen en tegen elkaar afwegen. 

In gesprek

Om dit te kunnen doen wil Nicole in gesprek met zowel professionals als katteneigenaren. Deze laatsten komen in een later stadium van dit onderzoek aan bod. Voor nu wil Nicole graag in gesprek met mensen die zich in dit onderwerp interesseren op beroepsmatig niveau. Dus bent u dierenarts, boswachter, gedragsbioloog, natuurkundige of heeft u op een ander professioneel vlak binding met dit onderwerp en wilt u meewerken aan dit onderzoek door een paar vragen te beantwoorden? Stuurt u dan een e-mail naar: info@dierenvandehof.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws