maandag, 5 december 2022
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof: TNRC

Dieren van de Hof: TNRC

Goor – De kittens lijken maar te blijven komen en dan niet alleen bij Nicole in de opvang. Ook collega’s en asielen lijken continu vol te zitten. Waar komen al die kittens toch vandaan?

TNRC

De samenwerkende organisatie waar Dieren van de Hof voor opvangt, Stichting Zwerfkatten Nederland, is door heel Nederland actief met zogeheten TNRC-acties. Hierbij worden katten gevangen, geneutraliseerd, teruggeplaatst of opgevangen en gemonitord. Er wordt gewerkt binnen een wettelijk kader (landelijk en provinciaal) en er wordt nauw contact verzorgd met belanghebbenden en andere betrokken partijen. Alleen al in de voorbereiding zit enorm veel werk!

Wanneer het dan eindelijk zover is gaat een speciaal vangteam vanuit de Stichting naar de locatie. Met hun expertise weten ze eigenlijk altijd het vangen tot een succes te maken. Meestal gaan de katten de volgende dag op voor neutralisatie omdat zij hiervoor nuchter dienen te zijn. Maar zodra zij dan de dag erna wakker zijn na de operatie worden zij al snel weer teruggeplaatst. Dit werkt voor hen het minst stressvol en nazorg en monitoring kan dan alsnog op afstand plaatsvinden. 

Naast katten worden er tijdens een TNRC actie ook vaak kittens gevangen. Kittens krijgen echter wel een andere benadering dan volwassen katten omdat zij, in tegenstelling tot de wildere volwassen katten, vaak nog wel tam te krijgen zijn en daardoor een leven bij een gezin zouden kunnen krijgen. Dubbel winst: want deze kittens zijn dan ook niet langer meer zwervend! Zij worden immers verplaatst naar opvangadressen waarvan Dieren van de Hof er één is. Daar krijgen ze de zorg die ze nodig zijn en worden ze gesocialiseerd tot purrende binnenkatten, het zwerversverleden ver achter zich latend. 

Niet voor iedereen

Steeds vaker hoort Nicole dat particulieren of kleinere organisaties hun eigen TNRC acties willen gaan houden. Nicole ziet echter liever dat de Stichting hiervoor ingeschakeld wordt. “Dergelijke acties zijn niet voor iedereen. Er hangt veel meer aan vast dan het simpelweg vangen van wat katten. Stichting Zwerfkatten Nederland heeft een protocol wat staat als een huis én zij hebben de ervaring en professionaliteit waardoor vangacties tot in de puntjes geregeld worden.” 

Melden en informatie

Zwerfkittens melden? Dat kan door te mailen naar melding@stichtingzwerfkattennederland.nl, of te bellen met collega Nelly op: 085 077 8413. 

Voor informatie over Dieren van de Hof kunt u kijken op www.facebook.com/dierenvandehof of mailen naar info@dierenvandehof.nl Plaatsbare kittens worden ook aangeboden via de websites van dierenasiels en verhuisdieren. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws