zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleDieren van de Hof: veel geld voor een straatkat

Dieren van de Hof: veel geld voor een straatkat

Goor – Kittens die via Dieren van de Hof geplaats worden bij adoptanten zijn niet gratis. Als ‘adoptievergoeding’ wordt per kitten € 200,00 gevraagd en aangezien ze meestal per koppel geadopteerd worden zal de adoptant dus € 400,00 neer moeten leggen. Veel? Of is dit toch niets meer dan logisch?

Inclusief kitten

Kittens geadopteerd bij Dieren van de Hof worden zo compleet mogelijk geadopteerd. Dit betekent dat zij ontwormt, ontvlooid en geënt zijn. Ook zijn ze gechipt en geneutraliseerd (gecastreerd/gesteriliseerd). Er heeft in ieder geval twee keer een dierenarts naar gekeken en ze hebben elk hun eigen vaccinatieboekje. Nicole zocht op hoeveel dit zou kosten wanneer de adoptant dit zelf zou moeten regelen. Prijzen hierbij (Bron: google) zijn gemiddelden. Voor ontwormen en ontvlooien moet je dan al snel rekenen op € 20,00. Voor twee entingen ben je rond de € 80,00 kwijt en voor het plaatsen van een chip € 35,00. Het consult bij een dierenarts kost € 35,00 per keer. Neutralisatie kost ook al snel € 100,00 (gemiddeld, een katertje is iets goedkoper dan een poesje). Het vaccinatieboekje kost € 6,00. Je hoeft dan dus geen rekenwonder te zijn om in te zien dat een kitten inclusief dit alles voor € 200,00 dan niet duur is. “Mensen zeggen vrij snel dat het bedrag hoog ligt, maar wanneer ik hen vertel dat het eigenlijk al deze kosten zijn dan snappen ze vaak beter waarop het bedrag gebaseerd is”, aldus Nicole. Ook al lijkt een gratis kitten dus goedkoper, uiteindelijk betaal je daar minstens hetzelfde bedrag voor, of meer. 

Andere kosten

Kittens worden prijstechnisch goedkoper aangeboden dan de kostprijs, zo lijkt het. Dat dit kan, heeft alles te maken met het team van vrijwilligers en het groots inkopen van producten. Hierdoor kan de stichting naast de goede zorgen van de kittens zich ook in blijven zetten voor alle andere activiteiten van de stichting, zoals het vangen en neutraliseren van volwassen wilde katten en de voorlichting en lobby ten behoeve van het lot van de Nederlandse zwerfkat. 

Melden en informatie

Zwerfkittens melden? Dat kan door te mailen naar melding@stichtingzwerfkattennederland.nl, of te bellen met collega Nelly op: 085 077 8413. 

Voor informatie over Dieren van de Hof kunt u kijken op www.facebook.com/dierenvandehof of mailen naar info@dierenvandehof.nl Plaatsbare kittens worden ook aangeboden via de websites van dierenasiels en verhuisdieren. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws