zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleDierendag bij St. Mary’s Kapel

Dierendag bij St. Mary’s Kapel

Weldam – En toen was het zover: een dienst bij St. Mary’s Kapel voor de dieren op Dierendag: de dag van de herdenking aan St. Franciscus van Assisi: de eerste ‘Animal Whisperer’!

Geboren als Giovanni Francesco Bernardone in 1182 in Assisi. Vanaf het moment dat hij zijn klooster-leven begon, werd hij Franciscus genoemd. Zijn boodschap was altijd op de liefde gericht, liefde voor al dat wat God geschapen heeft. Hij werd hierdoor beroemd en kreeg toenemend volgelingen. Hij richtte de kloosterorde van Franciscanen op, wat in 1217 officieel erkend is door de Paus Honorius III. Op 3 oktober 1226 overleed hij en vrij snel, binnen twee jaar, werd hij heilig verklaard door paus Gregorius IX. 

Met de St. Mary’s kapel in de achtergrond, op een lage gebedstafel, met tafellakens bedekt, stond een kruis, kaarsjes, prent van St. Franciscus en een glazen schaal met water en groene varenbladen voor het zegenen van de huisdieren.

De voorganger Jacqueline Williams en de lekenminister Simone Yallop stonden er klaar voor: kom op dieren! En ja hoor, daar kwamen ze, met hun baasjes/vrouwtjes, één voor één het kerkenpad aflopen, in  totaal acht honden.

De zon scheen, het was een prachtige middag om buiten te zijn. De dienst begon om 16.00 uur en duurde ongeveer een half uur: lang genoeg om de honden (wie weet dat er misschien volgend jaar ook katten bij zullen zijn… want er waren ook kattenbrokken beschikbaar voor na afloop) bezig te houden.

Er werden door de aanwezigen twee liederen gezongen: ‘All things Bright and Beautiful’ en het lied van St. Franciscus ‘Make Me a Channel of Your Peace’. Ook was er een lezing uit Genesis 1 24-31, met een hele korte ‘Doggie sermon’. Na de gebeden in de dienst werden ook de overleden huisdieren herdacht. Toen deed voorganger Jacqueline Williams de zegening,- eerst een algemene voor alle honden, gevolgd door een individuele zegen voor elke hond. 

Na afloop werd er een glaasje fris en een gevulde koek geserveerd voor de mensen en natuurlijk hondenbrokjes voor de honden, want ze waren allemaal heel erg braaf geweest!

Dank aan alle aanwezigen en fijn dat jullie er waren.

Meer foto’s zij te zien op de website: www.anglicanchurchtwente.com.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws