dinsdag, 20 april 2021
Advertentie
Home Nieuws Goor Digitale boekbespreking Vrouwen van Nu afdeling Goor

Digitale boekbespreking Vrouwen van Nu afdeling Goor

Goor – Op maandagmiddag 15 maart heeft Leeskring 2 van Vrouwen van Nu in Goor het boek De Helleveeg van A.F.Th. Van der Heijden besproken. Dat gebeurde via een digitale verbinding. Alle acht dames deden mee en ze waren blij dat ze op die manier toch contact met elkaar hadden.

Het boek gaat over ‘Tientje Poets’, een tante van de verteller. Dit is het eerste boek dat Van der Heijden schreef na de bestseller ‘Tonio’ dat handelt over zijn verongelukte zoon.

Van der Heijden schrijft vaak autobiografisch, maar geeft er zijn eigen fictieve draai aan. De Helleveeg maakt onderdeel uit van de cyclus De tandeloze tijd, waarvan alle delen ook afzonderlijk te lezen zijn.

De Helleveeg, ofwel Tientje Poets, ofwel tante Tiny, maakt in haar jeugd iets mee waardoor ze een trauma oploopt dat ze haar hele leven niet meer kwijt raakt. Van der Heijden neemt ons mee naar het Brabant van de jaren vijftig en hij beschrijft de sfeer in het arbeidersgezin onnavolgbaar. 

Albert, de verteller, heeft een bijzondere band met zijn tante die hem als kind mooie verhalen vertelt. Maar haar ouders en zus, Alberts moeder, maken zich zorgen over Tiny en vragen zich af of ze een man zal vinden en of ze zich zal gedragen als een nette echtgenote. De reden van de moeizame band van Tiny met haar ouders en zus wordt stukje bij beetje duidelijk en is veel complexer dan dat je in het begin zou denken.

De dames van de Leeskring waren over het algemeen enthousiast over het boek. Het boek is verfilmd en als de maatregelen het toestaan dan zal de Leeskring in mei de film op dvd gaan bekijken.

Het volgende boek dat de Leeskring zal bespreken heet ‘Jeugd zonder God’ van Ödön von Horwalth en speelt zich af in in de jaren voor de oorlog. Het thema is het opkomend fascisme in Duitsland.

Vorig artikelArcheologie in Goor
Volgend artikelFoto van de week

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle