vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorDit zijn de kanshebbers voor de titel Goorse Ondernemer van het Jaar...

Dit zijn de kanshebbers voor de titel Goorse Ondernemer van het Jaar 2022

Goor – Bouwbedrijf De Leeuw, Comafin Groep, Bloem & Lifestyle Annabel, Expert Goor, Baktotaal zijn de genomineerden voor Ondernemer van het Jaar. Dit is bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van ondernemersvereniging Goor Collectief in Zalencentrum De Bebsel. Ook voor de publieksprijs kan gestemd worden. Tijdens de finale op 9 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Naast de bekendmaking van de genomineerde ondernemers wordt er geproost met de aanwezige ondernemers op het lustrumjaar: 35 jaar Goor Collectief. Voorzitter Henri Tijhuis kijkt terug op het afgelopen jaar waarin veel is gebeurd en bereikt. “We hebben goed contact met de Stadsraad, gemeente Hof van Twente en de andere ondernemersverenigingen in Hof van Twente. We zijn het niet altijd eens, maar praten met elkaar en maken plannen. Daarnaast zijn statuten opgefrist, is er afscheid genomen van de verschillende secties en zijn we één vereniging geworden. Het is goed om te zien dat alle 80 centrumondernemers wel zijn verenigd in de BIZ, de Bedrijven Investerings Zone.” 

Goorse centrum

Secretaris Paul Reef van Goor Collectief, ook voorzitter van de BIZ, vult aan: “Ze zeggen wel eens: dat Goorse Centrum.. ’t is niet wat en ’t wordt niet wat. Daar ben ik het niet mee eens. Landelijk is er zes procent leegstand, in Goor zitten we er wellicht net iets boven doordat het Lidl-pand leegstaat. Het afgelopen jaar zijn er veel ondernemers bij gekomen en gebeuren er mooie dingen die het centrum levendig maken.”

Plannen voor 2023

Een vooruitblik is er ook: Goor Collectief focust zich op duurzaamheid. Tijhuis: “We kijken naar de mogelijkheid om energiezaken te bundelen.” Daarnaast staat er veel op de agenda, waaronder een aantal vrijdagmiddagborrels voor ondernemers en op 24 september de Open Bedrijvendag. 

Publieksprijs

Op 9 maart vindt de finale van de Ondernemer van het Jaar-verkiezing plaats. Naast een oordeel van de jury kan het publiek nu ook stemmen: via de polls op Goorsnieuws en de Facebook-pagina Hartje Goor. 

Over de genomineerden

Bouwbedrijf De Leeuw

Een bedrijf voor onderhoud en verbouwwerkzaamheden voor een woning. Van kleine klus tot groot project, in elk project wordt evenveel passie gestopt. Eigenaar Menno de Leeuw is volgens Goor Collectief een voorbeeld-ondernemer en heeft in zeven jaar tijd een prachtig bedrijf opgebouwd. 

Comafin Groep

Een bedrijf met een toonaangevend en snel groeiend formulehuis in de woninginrichtingbranche in Nederland en heeft meerdere formules verspreid over het land. Eigenaar Hugo Eijkelkamp werd wereldwijd al twee keer genomineerd met zijn bedrijf en won vorig jaar de lokale Hoffelijkheidsprijs 2022. 

Bloem &Lifestyle Annabel

Een voorbeeldondernemer voor het Goorse stadshart. Bloemist en eigenaar Anne Beltman is een talentvolle en gepassioneerd ondernemer die binnen een jaar na het starten verhuisde naar een winkelpand met drie keer zoveel winkeloppervlak. 

Expert Goor

Deze elektronicawinkel in Goor is alom bekend en had een ouvreprijs mogen krijgen als Goor Collectief deze had, aldus de ondernemersvereniging. Eigenaren Harm en Wilma Schomaker staan klaar met vakkundig advies en staan midden in de Goorse gemeenschap.

Baktotaal

Baktotaal Bouwhuis heeft echt alles om te bakken, vandaar ook de bekende slogan. Het is een familiebedrijf dat naast een fysieke winkel ook een webshop heeft en scoort hoog in alle reviews. Eigenaren Gerrit, Robert en Bas Bouwhuis laten zien wat ondernemen is. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle