donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDoors Wide Open Food Bus

Doors Wide Open Food Bus

Hof van Twente – Vanaf 28 oktober zal de bestelbus van Doors Wide Open iedere vrijdag en zaterdag geparkeerd staan op de parkeerplaats van de voormalige supermarkt de Whee in Goor. 

De bus is onbemand en gevuld met levensmiddelen en de schuifdeur is open, mensen die het op dit moment financieel moeilijk hebben en in de problemen komen met het invullen van de eerste levensbehoefte en dat is eten en drinken kunnen hier gratis producten uithalen om mee te nemen. 

Belangrijke producten voor het samenstellen van een ontbijt en warme maaltijd zullen standaard aanwezig zijn, verder zullen er wisselend overige producten worden toegevoegd waaronder ook persoonlijke verzorging producten en dierenvoeding.

Het is een proef van Doors Wide Open omdat er veel signalen zijn dat mensen in de problemen komen, vaak ook middeninkomens die voor het eerst dit soort problemen meemaken en het moeilijk vinden om hulp te vragen en dat begrijpen we. Vooral in kleinere gemeenschappen zie en merk je dit. De parkeerplaats op de Whee ligt centraal maar is ook weer erg rustig en daarom een mooie plek omdat je hier dus vrij rustig en ongezien je spullen kunt halen.

De normale voedselpakketten voorziening van Voedselbank Seine blijft gewoon en wordt wekelijks aan huis bezorgd bij meerdere huishoudens door heel Hof van Twente. 

Bij de bus in Goor is iedere inwoner uit de Hof welkom om in de bus te kijken en er spullen uit te halen, er mag ook geruild worden dus u kunt ook producten terug plaatsen. 

Donateurs van levensmiddelen kunnen de producten nog steeds inbrengen bij de locatie ’t Centrum aan de Grotestraat 103 in Goor. 

Het voorportaal van het pand zal vanaf nu ook in de avond open blijven en daar kunnen dan buiten de openingstijden om ook spullen  neergezet worden. 

Verder worden de producten gekocht vanuit financiële donaties die bij de stichting binnen komen. 

Op vrijdag 28 oktober zal de bus vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur geopend zijn en op de zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. 

U dient zelf een tas mee te nemen, de bus zal er wekelijks staan en daarom het verzoek om dus niet meer dan voor een week mee te nemen. Er wordt volledig gewerkt op vertrouwen we moeten er van uit gaan dat mensen hier goed mee om kunnen gaan. De bus is zoals genoemd onbemand!!

Het is wel zolang de voorraad strekt omdat de stichting afhankelijk is van donaties voor de inkoop en inbreng van spullen. De proef is in eerste instantie tot het eind van dit jaar en dan zal er geëvalueerd worden of hiermee een behoefte is ingevuld, het echt nodig blijkt te zijn en kijken we hoe verder. Er is een tijdje over nagedacht om dit wel of niet te gaan doen en of dit niet te ver gaat maar mochten hier op deze manier toch mensen mee geholpen zijn dan is dit natuurlijk fantastisch. 

Voor vragen kunt u ons bereiken onder nummer : 06-20539460 of mailen naar stichtingdoorswideopen@gmail.com 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle