dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDoors Wide Open stopt met Noodfonds energienota Hof van Twente

Doors Wide Open stopt met Noodfonds energienota Hof van Twente

Hof van Twente – Begin januari 2022 werd er met spoed een noodfonds opgericht omdat meerdere huishoudens in Hof van Twente toen in de problemen kwamen door de snel stijgende energie prijzen en inflatie. Andere noodfondsen en regelingen van overheid en gemeente voor dit probleem waren er nog niet en dus richte de stichting met spoed dit fonds op. 

Inmiddels is er een landelijk noodfonds, een prijsplafond, een toeslag voor minima en heeft de gemeente Hof Van Twente nu ook een eigen noodfonds. Verder worden de prijzen wat vriendelijker met betrekking tot energie dus is het fonds van Doors Wide Open niet meer nodig. 

Doors Wide Open bedankt iedereen die bijgedragen heeft door te doneren, er zijn hier veel huishoudens mee door een moeilijke tijd geholpen. In totaal is er ruim € 13.000 aan hulp geboden in een periode van 14 maanden. Dit is nog eens Noaberschap: ‘met elkaar en voor elkaar’.

Voor nieuwe hulpvragen kunt u zich melden bij de gemeente Hof van Twente die u graag verder wil helpen en passende hulp kan bieden.

Doors Wide Open richt zich op de verdere activiteiten zoals de Foodbus. Deze voorziening is noodzakelijk gebleken doordat door de hoge inflatie veel huishoudens het moeilijk hebben. 

Een overzicht van alle diensten vindt u op de website www.doorswide
open.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle