dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteDoors Wide Open wil helpen

Doors Wide Open wil helpen

Hof van Twente – Stichting Doors Wide Open gevestigd in Markelo en Goor ondersteunt veelal mensen die het financieel moeilijk hebben of in de problemen zijn geraakt. De unieke werkwijze van de stichting in de laatste zes jaar heeft al vele gezinnen en huishoudens voortgeholpen en daardoor ziet de toekomst er nu veel rooskleuriger uit en is de lang verlangde rust teruggekeerd.

Doors Wide Open is uniek door haar totaal concept, door begeleiding in het oplossen van de problemen en daar de praktische en materiele hulp op af te stemmen. Zo ontstaat er maatwerk. Met een eigen voedsel-, kleding-, speelgoed- en dierenvoedselbank is dit mogelijk. Ook kan er huisraad, witgoed, electronica en bijvoorbeeld fietsen ter beschikking worden gesteld.

Door een goed plan van aanpak en maatwerk ontstaat er rust en overzicht van daaruit kan er weer gebouwd worden aan een betere toekomst. “Mensen moeten hoop houden en licht zien”, vindt Seine Braakman, voorzitter van de stichting. “De meeste mensen steken de kop in het zand en leggen het naast zich neer maar dat lost niets op en wordt het alleen maar erger. Er is veel mogelijk met betrekking tot schuldsaneren maar het moet georganiseerd worden. Welke weg je ook gaat, goed plannen is het belangrijkste”, aldus Braakman.

“De stichting helpt ook alleen praktisch, dan wordt de begeleiding vaak gedaan door Salut of de gemeente of een andere instantie. Zij doen dan beroep op de stichting voor spullen of voedsel. Veel mensen die een voedselpakket hebben, vallen net buiten de acceptatieberekening van de reguliere voedselbank, maar deze groep heeft het vaak nog extra zwaar doordat ze vaak ook voor andere regelingen net buiten de boot vallen. Door de coronacrisis is deze groep hulpvragers nu sterk gegroeid”, merkt Braakman op.

Hulp nodig?

De stichting roept mensen op die in de problemen raken of met dagelijkse geldzorgen zitten zich te melden voor hulp. Er is veel mogelijk en het zal u rust en hoop brengen.

U kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen via stichtingdoorswideopen@gmail.com of bel met 06 20539460. De stichting werkt volledig met vrijwilligers en de diensten zijn natuurlijk gratis. Het enige belang dat de stichting heeft is uw situatie beter en hoopvoller maken. Naast de hulp in Hof van Twente brengt de stichting regelmatig goederen ter ondersteuning aan de daklozen naar Rotterdam. De Pauluskerk helpt daar en de manier van werken is bijna identiek aan Doors Wide Open alleen dan in de grote stad.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle