dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorDoors Wide Open zoekt financiële steun

Doors Wide Open zoekt financiële steun

Hof van Twente – Doors Wide Open is een organisatie die zich breed maatschappelijk inzet voor de minima, de ouderen en de jeugd in Hof van Twente. Dit doen ze door gezinnen te begeleiden met het op orde brengen van de financiën, het verstrekken van levensmiddelen, kleding, dierenvoedsel, witgoed, fietsen, huisraad, etcetera.

Met een eigen inloophuis in Goor, hoofdzakelijk bezocht door ouderen en alleenstaanden proberen ze sociale contacten te leggen en wat eenzaamheid weg te nemen.

Ook is er een werkplaats in Markelo waar defecte huisraad en fietsen gratis gerepareerd worden voor de minima. Ook is Doors Wide Open bekend met het organiseren van sociaal maatschappelijke evenementen zoals de Langste Tafel, The Passion, de levende kerststal, etcetera.

De stichting heeft veel last van de coronacrisis, de inkomsten zijn in 2020 met ruim 60 procent gedaald doordat de vervoerinkomsten bijna weg zijn geraakt en ‘t Proathuus bijna een half jaar dicht heeft gezeten door corona. Nu in 2021 zet dit zich voort en dreigt de stichting in de problemen te raken. Veel onderdelen zoals een week gratis vakantie voor de minima zijn al geschrapt en ook alle niet-noodzakelijke kosten zijn weg. De stichting kan misschien nog een minimaal deel aan overheidssteun krijgen maar door de langdurige aanvraagprocedures duurt dit te lang. Ook is het maar een fractie van de kosten die er gemaakt worden.

De stichting zoekt dus particulieren en bedrijven die een donatie willen doen om het werk van de stichting te kunnen ondersteunen en zo samen voor aan de continuïteit willen bijdragen. Ook wil de stichting geld op halen voor een andere bestelbus omdat de oude op is.

Voor verdere info kunt u contact opnemen met S. Braakman, tel. 06-20539460. Het rekening nummer is NL27INGB0006753838 t.n.v. Stichting Doors Wide Open.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle