zaterdag, 17 april 2021
Home Gemeente Drive-Thru bij de Kroon niet toegestaan

Drive-Thru bij de Kroon niet toegestaan

De Sint lijkt morgen toch voet op Nederlandse bodem te zetten. Burgemeester Ellen Nauta heeft de kinderen in de Hof haar hulp aangeboden om ervoor te zorgen dat alle tekeningen van de kinderen worden afgeleverd bij Sinterklaas. Die hulp lijkt ook broodnodig nu activiteiten rondom het kinderfeest niet zijn toegestaan.

De gemeente geeft aan dat het Verbod Samenkomsten (artikel 2.1 van de Noodverordening) en het Verbod Groepsvorming (artikel 2.1a) momenteel van kracht is waardoor activiteiten zoals een Drive-Thru niet zijn toegestaan. “Wij begrijpen dat mensen iets willen organiseren. Maar naast het juridische aspect is er in onze ogen nog iets wat mee zou moeten worden genomen. En dat is het moreel aspect: zoek niet de randen van de maatregelen op, maar blijf je gezond verstand gebruiken.

De oproep is om de komende tijd zoveel mogelijk thuis te blijven. Zeker voor onze regio is dit, gezien het hoge aantal besmettingen, van belang”, geeft de gemeente aan. De regels die momenteel gelden zijn duidelijk. Toch is het onbegrijpelijk dat het niet is toegestaan om als gezin in je auto te stappen en met de kinderen langs de Sint te rijden om te zwaaien.

We ontnemen de jonge kinderen hiermee een jaar van het toch al kleine aantal jaren dat ze geloven in deze traditie. Onbegrijpelijk dat er rondom Halloween van alles mogelijk was en er nu niets mogelijk is terwijl kinderen tot 18 jaar wel samen mogen tennissen, naar de gymzaal, muziek maken en ga zo maar door….”, verzucht de organisatie van Drive-Thru van De Kroon.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws