donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorE8 Radio viert 100ste uitzending met feest voor stappers-van-toen

E8 Radio viert 100ste uitzending met feest voor stappers-van-toen

Vrijdag 27 mei

Goor – Het programma E8 Radio viert de 100ste uitzending met een feest voor alle stappers-van-toen. Café-restaurant De Ster in Goor ademt vrijdagavond 27 mei de sfeer van de vroegere discotheek E8 aan de Grotestraat in Goor, de ‘bakermat’ van de radioshow op Hofstreek FM. 

De wekelijkse live-uitzending op vrijdagen wordt bij toerbeurt gepresenteerd door vijf oud-discjockeys van dat regionaal bekende trefcentrum. Dat zijn Bert van den Berg, Theo Hakkert, Jaap Heerze, Bert Janssen en Gerrit Schinkel.

Op het ‘eeuwfeest’ speelt toetsenman Eric Dollekamp, die bezig is aan zijn ‘afscheidstournee’, live hits van destijds. De 60-er uit Markelo was zelf vaste klant in de Goorse disco, gerund door Willem en Riekie Hoornweg. De vijf dj’s presenteren de E8 Top Tien, met onvervalste krakers zoals ‘Some kind of Wonderful’ en ‘Sweet home Alabama’. De E8 had een eigen ‘klankkleur’. Sommige nummers werden hits, terwijl ze amper de landelijke top 40 haalden.

Het radioprogramma beleefde vrijdag 3 juli 2020 de première. Mystery-guest bij de aftrap was Annet Stokkentreeff uit Goor, prominent bezoekster van de discotheek en oud-deelneemster aan ‘Big Brother’. De techniek wordt van meet af verzorgd door Sjaak Hulshof. Henk Eeftink, oud-medewerker van de E8, is cultuurbewaker. 

De presentatoren moesten in het begin rekening houden met coronaregels. Gasten konden alleen telefonisch in de uitzending komen. Zodra de voorschriften dat toelieten, zwaaiden de studiodeuren van Hofstreek Omroep open. Een kleurrijk korps van genodigden kwam voorbij, van Bert Eeftink (Helligen Hendrik) en cabaretier/columnist André Manuel tot burgemeester Ellen Nauta van de Hof van Twente en scheidend CDA-wethouder Pieter van Zwanenburg, van oud-wielrenner en -Olympiër Erik Cent tot Songfestival-winnares Getty Kaspers, zangeres van Teach In. 

Het programma, dat vooral gaat over uitgaan, anekdotes en de muziek van toen, is iedere vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur op Hofstreek FM. Het wordt zondags op dezelfde tijd herhaald. Hofstreek FM is te beluisteren op 107.6 MHz en 107,0 MHz (Markelo), op de kabel en via internet (www.hofstreek.nl). Veel recente uitzendingen zijn terug te horen via de website. 

De 100ste uitzending wordt vrijdag 27 mei gevierd met een feestavond, voor stappers van toen en andere belangstellenden. Uitbater Eric Weerkamp van café-restaurant De Ster in Goor is nauw betrokken bij de organisatie. Het voorcafé zal de sfeer ademen van de discotheek van destijds. Het belooft een weerzien te worden van oude bekenden, met muziek uit vroeger dagen, verwachten de dj’s. De avond begint om 21.00 uur, de toegang is gratis.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle