woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeZorgEchografiepraktijk TwentheCentrum bestrijdt (bijna) alle pijn

Echografiepraktijk TwentheCentrum bestrijdt (bijna) alle pijn

Almelo – Iedereen kent wel iemand of is zelf slachtoffer van bepaalde pijntjes die worden toegeschreven aan slijtage. Is helaas niets aan te doen, wordt er gezegd. Leren leven met bepaalde pijn kan een harde wissel trekken op iemands dagelijks functioneren en daarmee op de levensvreugde. Misschien is niet iedereen op de hoogte van de methode van echografie: Met een uiterste precisie is de oorzaak van de pijn te lokaliseren én te behandelen. 

De nu gepensioneerde radioloog Dr. H.A. Avenarius is het brein achter de pijnbestrijding via echografie. Zijn doel was mensen met onbegrepen of onvindbare klachten te helpen. Zijn dochter Annemarie Avenarius, woordvoerder namens de Echografiepraktijk, legt uit: “We gaan echt op zoek naar de achterliggende oorzaak van klachten. Soms zijn mensen ten einde raad en heeft röntgen- en MRI-onderzoek in het ziekenhuis niets opgeleverd. Met echografie is dat vaak heel goed en heel nauwkeurig op te sporen én te behandelen. Het is in feite het zichtbaar maken van de weke delen.” Dr. Avenarius heeft in samenwerking met collega’s in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gekeken hoe de echografie een significante rol kan spelen in pijnbestrijding en heeft dit tot in detail uitgewerkt. Zo’n 30 tot 40 jaar hebben ze erover gedaan om de specialisatie te ontwikkelen en gestalte te geven met Echografiepraktijk TwentheCentrum. “De ontwikkeling van de echo-apparatuur gaat in razend tempo en wij volgende de laatste trends en updates op de voet”, zegt Annemarie.

Einde aan chronische pijn? Het kan! 

Bij Echografiepraktijk TwentheCentrum hebben ze al veel successen geboekt met pijn- en klachtenbestrijding aan schouder, nek en boven- en onderrug, knie, elleboog/onderarm, hand/pols, voet/enkel, heup/bil/bovenbeen, buikwand/lies/bekkenbodem en chronische pijn. Dus te denken valt aan achillispeesklachten, hielspoor, tennisarm, frozen shoulder of een whiplash. “Ook nu, tijdens de crisis, werken veel mensen thuis en zitten aan de keukentafel. Een verkeerde houding leidt tot pijn en compenseer je met een andere houding en zo is de ene klacht een gevolg van de andere. Door pijn bewegen mensen minder en pijn kan vermoeidheid en lusteloosheid veroorzaken. Zo raken ze in een vicieuze cirkel. En door corona zoeken mensen nu minder snel hulp omdat ze de zorg willen ontlasten. Ook dan kan een bezoek aan onze praktijk de oplossing bieden”, aldus Annemarie.

Alle tijd voor de patiënt 

Naast alle bovengenoemde klachten kun je met echografie ook helpen bij het opsporen van nier- en galstenen en bij het verhelpen van een pees- of slijmbeursontsteking. Ook de lever en de aorta kunnen onderzocht worden. Twijfel je over een bobbeltje of knobbeltje, dan kun je die bij hen laten onderzoeken (met uitzondering van knobbeltjes in de borst). In de meeste gevallen krijg je dezelfde dag nog uitslag van de echo. Bij Echografiepraktijk TwentheCentrum werken drie radiologen en drie laboranten en ze werken veel samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere klinieken. Jouw klacht wordt serieus genomen en de radiologen nemen alle tijd voor je. Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats. Informeer bij je zorgverzekering hoeveel je vergoed kan krijgen per behandeling, maak een afspraak via je huisarts en ga weer pijnvrij door het leven.  

Echografiepraktijk TwentheCentrum, Twentheplein 1-L op de eerste verdieping, Almelo.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws