vrijdag, 2 december 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorECO-hoek en houtbieb bij Houthandel RTT

ECO-hoek en houtbieb bij Houthandel RTT

Goor -Houthandel RTT is een familiebedrijf dat al 95 jaar in het hout zit. Roy Reef, mede-eigenaar van de houthandel kan het niet vaak genoeg benadrukken: “Hout is een natuurproduct met zeer diverse eigenschappen en evenzoveel mogelijke toepassingen. Het is van essentieel belang dat mensen zich goed laten voorlichten, zodat ze het juiste hout voor het juiste project gebruiken. Hout ‘handel’ klinkt misschien niet als een ambacht maar dat is het wel degelijk.” Om de kennis die Roy en zijn team door de jaren heen hebben vergaard te delen en door te geven, is de houtbibliotheek ontstaan.   

Houtbibliotheek en ECO-hoek

Soms komen mensen met een vraag bij ons, over een specifieke houtsoort of kleur”, vertelt Roy Reef,  “maar hout gedraagt zich op een bepaalde manier en dan kan het zijn dat wij een andere soort aanraden. Veelal ook om achteraf teleurstellingen te voorkomen. Er zijn zoveel houtsoorten, en -kleuren met bijbehorende gedragingen dat het altijd zinvol is om eerst informatie in te winnen.” In de Houtbibliotheek zijn allerlei verschillende soorten en kleuren hout te zien, te voelen en te ruiken. Zo wordt het veel makkelijker een goede keuze te maken.

De houtbieb… zien, ruiken, voelen

“De ECO-hoek is ontstaan vanwege het feit dat het gewoon zonde is en niet goed om hout weg te gooien”, licht Roy toe. “In de ECO-hoek liggen allemaal A-kwaliteit producten in kortere lengtes. Dit is handig voor mensen om in de auto mee te nemen, maar ook voor de kleine klussen zoals bijvoorbeeld een planten bak. Hierdoor worden onze producten optimaal gebruikt en is er nagenoeg geen restafval.”  

Maximaal plezier van uw hout

Houthandel RTT heeft de kennis in huis en is dé vakspecialist om de hoek. “Hout is een natuurproduct, de eigenschappen die hierbij horen verdienen aandacht. Wij behouden het ambacht, wat door de grote online massaverkoop in de verdrukking kan komen. Je laten leiden door aantrekkelijke prijzen van een webwinkel kan verleidelijk zijn, maar met een natuurproduct als hout is specialistische kennis een absolute must. Ook is het stukje advies belangrijk zodat de klant lekker aan het werk kan en geen materiaal tekort heeft”, aldus Reef. “Ons advies is gratis en vrijblijvend en ons doel is uitsluitend dat het hout wat u koopt ook op de goede manier wordt toegepast en daarmee voor u maximaal plezier oplevert.”  

Noaberschap

Houthandel RTT is gespecialiseerd in Douglashout, Grenen, Vuren, Eiken en diverse hardhoutsoorten voor onder andere gevelbekleding en ze kunnen grote voorraden (zo’n 3000 kuub) houden waardoor prijzen stabiel blijven. RTT is een betrouwbare regionale partner voor bedrijven én particulieren met het ‘noaberschap’ hoog in het vaandel. Het team van Houthandel RTT staat graag voor u klaar voor informatie, advies, een offerte of gewoon voor een praatje en een kopje koffie. Welkom bij Houthandel RTT, Klavermaten 14 in Goor, tel. 06 3829 1604, of mail naar info@houthandelrtt.nl . www.houthandelrtt.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Reggehof programma

Kettingbotsing Goor

Ongeval met drie auto’s

Zin in Kerst?

Lifestyle