zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsEen echte BOCK heeft doppen op

Een echte BOCK heeft doppen op

Twente – Carbidschieten is in delen van Twente een mooi gebruik tijdens de jaarwisseling. Het zorgt voor veel gezelligheid en plezier. We willen natuurlijk ook allemaal dat dit veilig gebeurt. En daar hebben we in Twente de BOCK voor.

Veilig carbidschieten

Veel ongelukken tijdens het carbidschieten ontstaan door het nemen van onnodige risico’s. Het is dus goed je af te vragen hoe je recht doet aan deze mooie traditie en ongelukken voorkomt. De Bewust Oplettende Carbid Knaller, ook wel de BOCK,  helpt bij het veilig carbidschieten. 

Middels de campagne ‘Wie is de BOCK’ wordt iedereen in Twente gevraagd om alleen met een ervaren carbidschieter (de BOCK) te schieten en er niet aan te beginnen als je het nog nooit gedaan hebt. Ook focust de campagne op gehoorbescherming. Heel belangrijk, de harde knallen kunnen zorgen voor blijvende gehoorschade. 

Burgemeester John Joosten, namens Veiligheidsregio Twente: “Carbidschieten hou je  gezellig door goed te weten wat je doet. Niemand zit te wachten op ongelukken. En daar hebben we de BOCK voor: een ervaren carbidschieter die de veiligheid goed in de gaten houdt en alle tips opvolgt. Zo zorgen we samen dat het carbidschieten gezellig én veilig blijft.” 

Veilig carbidschieten kan als een ervaren carbidschieter toekijkt op de uitvoering van het carbidschieten aan de hand van een aantal veiligheidstips, zoals gebruik van gehoorbescherming, aanwezige EHBO en blusmateriaal. Meerdere gemeenten in Twente helpen een handje door de komende weken enkele gehoorbeschermers ter beschikking te stellen aan groepen inwoners die veilig carbidschieten. In gemeenten kunnen verschillende voorwaarden en vergunningen gelden. Het is dus nuttig om te checken bij de eigen gemeente welke voorwaarden van toepassing zijn. 

Alle veiligheidstips zijn te vinden op www.wieisdebock.nl . 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle