donderdag, 23 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsEen tukker met een eigen weblog

Een tukker met een eigen weblog

Jan Wibbelink (75) wil autopassie delen met iedereen

Goor – ‘Weblog in de Top20 over Oldtimers en meer, Oldtimerrally’s en Tourritten, Ferrari en Formule 1. Nieuws en Autonieuws, Weblog met meer dan 3.689.000 bezoekers, In 2008 genomineerd tot de weblog van het jaar. Elke week iets nieuws met unieke foto’s’.

Bekijk ook deze link:

https://www.janwibbelink.nl/2022/10/passie-voor-bijzondere-oldtimers.html?m=0

Zo staat de weblog van Jan Wibbelink omschreven op de website amklassiek.nl (AutoMotor Klassiek). Door onfortuinlijke omstandigheden was Jan rond 2010 in een keer zijn blog en alle volgers kwijt en moest hij helemaal opnieuw beginnen.

Zo geschiedde. Jan is van mening dat -getuige de vele bezoekers- er blijkbaar behoefte is aan informatie over oldtimers, oldtimerevenementen en -rally’s en technische achtergrondinformatie. Wibbelink maakte weer een blogpagina onder de naam janwibbelink.nl en deelde enthousiast zijn passie, blogde fanatiek over oldtimerevenementen in binnen en buitenland, plaatste weer artikelen, foto’s en video’s en zag zijn bezoekersaantallen weer groeien. Maar het gaat over oldtimers en méér… Zo vind je op www.janwibbelink.nl wel 600 artikelen over oldtimers, maar ook heerlijke recepten en weetjes over whisky en sigaren uit Twente en over horloges. 13.000 bezoekers had hij er alweer voor corona zijn intrede deed. Ondanks zijn leeftijd hoef je Jan echt niet te vertellen hoe je bezoekers moet genereren voor je blog. Dat weet hij als de beste. “Je moet wel steeds vernieuwend zijn. Als mensen op mijn weblog kijken en zien steeds het zelfde eerste artikel, dan denken ze dat er niks nieuws is. Maar met de zoekfunctie rechts op de pagina kun je zoeken naar de auto van jouw keus. Alles wat dan ook maar betrekking heeft op bijvoorbeeld Jaguar komt dan voorbij.” Scroll je helemaal naar beneden dan kom je vanzelf bij het blogarchief waar alle artikelen staan. Desalniettemin stond de informatiestroom door corona enigszins stil. Geen shows, geen evenementen en zelfs de oldtimermusea sloten hun deuren. “Ik zag de bezoekersaantallen weer teruglopen, dat was heel spijtig. Ik hoop echt dat ik met mijn verhaal weer mensen naar mijn weblog kan lokken”, zegt hij. ‘Lokken’ bedoelt Wibbelink overigens in de meest a-commerciële zin van het woord, want de weblog is puur hobbymatig zonder enige commerciële bedoelingen. Hij wil zijn passie voor oldtimers delen met iedereen die van auto’s houdt. Kijk op de weblog www.janwibbelink.nl (zie foto).

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle