dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsEerste uitdeeldag meerbomen.nu op zaterdag 29 januari

Eerste uitdeeldag meerbomen.nu op zaterdag 29 januari

Hof van Twente – Op 29 januari wordt in het kader van meerbomen.nu/hofvantwente/ de eerste uitdeeldag van zaailingen georganiseerd. Tijdens dit uitdeelmoment voor plantlocaties die zich hebben aangemeld, geeft de werkgroep kleine hoeveelheden zaailingen uit. De plantlocaties hebben vooraf via de mail een keuze kunnen maken uit boompakketten en het gewenste aantal door kunnen geven. 

Boomzaailingen afhalen tussen 14.00 en 16.30 uur in Hengevelde

De uitdeeldag vindt plaats aan de Weth. Goselinkstraat 8 in Hengevelde tussen 14.00  en 16.30 uur. Er worden boompakketten uitgegeven met zaailingen die tussen de 60 cm tot 1.50 m hoog zijn. De boomzaailingen die afgehaald worden, zijn vooraf gereserveerd en worden geregistreerd. 

Parkeer je auto aan de Weth.Goselinkstraat ter hoogte van nummer 8 in de berm en loop naar de bomenhub. Er zijn kruiwagens beschikbaar om de boompakketen te vervoeren naar de auto. 

Keuzepakketten bevatten een mix van zaailingen

Boompakketten bevatten een mix van zaailingen die de afgelopen maand is geoogst in de Hof. De boompakketten worden in een mix (gebundeld per 10) uitgereikt aan de plantlocaties. De afgelopen maand hebben ze op Landgoed ‘t Weldam en op de Sallandse Heuvelrug veel lijsterbes, esdoorn, beuk en berk kunnen oogsten. Logisch dat deze soorten ruim vertegenwoordigd zijn in de boompakketten.

Tweede uitdeeldag meerbomen.nu op 19 februari

De boomwerkgroep Hof van Twente organiseert meerdere uitdeeldagen. Heb je belangstelling voor een kleine hoeveelheid zaailingen (maximaal 100 stuks)? Mail naar boomwerkgroephvt@gmail.com, geef je NAW gegevens en telefoonnummer door en je ontvangt de keuzepakketten waar je uit kunt kiezen. Afhalen is enkel mogelijk na reservering per mail en zolang de voorraad strekt. 

Vele handen maken licht werk

Er is een grote vraag naar zaailingen in Hof van Twente. Via het platform komen al veel verzoeken binnen om zaailingen af te kunnen halen. Meld je aan als vrijwilliger via https://meerbomen.nu/hofvantwente/ . In de boomplanner staan oogstlocaties en -momenten vermeld en als vrijwilliger word je eenmaal per week per mail op de hoogte gebracht van de activiteiten bij jou in de buurt. Zo blijf je gegarandeerd op de hoogte van oogstdagen en help je mee de grote vraag aan zaailingen te helpen realiseren. 

Op alle zaterdagen en speciale dagen in februari, wordt er geoogst in Hof van Twente. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle