zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeLifestyleEindelijk weer Volksfeesten Oele

Eindelijk weer Volksfeesten Oele

Oele – Nadat het drie jaar stil is geweest aan de Oelersteeg hebben de bestuursleden van de Volksfeesten Oele niet stilgezeten! Ondanks dat het kleine feest onder de naam Kleintje Oele in 2021 donders gezellig was, gaan we dit jaar weer gasgeven voor een volledig driedaags feest! 

Zo zijn we in Oele druk in de weer: creativiteit en spontaniteit slaan de handen ineen om het ouderwetse gezellige feessie in een nieuw jasje te steken. De feestweide wordt weer omgetoverd tot een gezellig en bourgondisch festival terrein, omringd door de oude eiken van het mooie buurtschap. Hier zal het gehele weekend van 26, 27 en 28 augustus genoeg te beleven zijn. 

Happen & Tappen

Op vrijdag gaat de kop eraf en wordt het feestweekend gestart met het Happen & Tappen, voor alle inwoners, oud-inwoners en iedereen met een hart voor Oele. Verschillende lekkernijen bij diverse kraampjes en tentjes moeten er voor zorgen dat alle bezoekers met een goed gevuld buikje later die avond in de feesttent staan. Onder het genot van een drankje zullen de boxen worden getest en gaat het muziekprogramma van start m.m.v. de P.C.O. en Harten Tien! 

Zaterdagmiddag is er voor het jonge grut veel te beleven. Met spelletjes en een reptielenshow is er voor de jonge jeugd van alles te doen. Naarmate de dag vordert wordt er weer geschoten en geknald tijdens het traditionele schijf- en vogelschieten. Wie worden de nieuwe schutterskoning en koningin van Oele in 2022? En aan het einde van de middag worden alle auto’s terug verwacht, met minder profiel op de banden door de steenslagrally.

Voltage, Steam Sister en Emma Heesters

Zaterdagavond klinken er mooie deuntjes vanuit de festivaltent, want maar liefst zes verschillende artiesten zullen de bezoekers gaan vermaken met live muziek! Hiervoor kun je je tickets alvast bemachtigen, zodat je er zeker van bent dat jij en je vrienden de 27ste van augustus in de feesttent staan! Want de highlights van het muziekprogramma zijn dit jaar Voltage, Steam Sister en Emma Heesters! Voltage is onder begeleiding van frontman Dave Vermeulen een Southern Blues-rockband. Ze trappen de zaterdagavond af met zelfgemaakte muziek en bekende covers. Binnen dit genre zijn ze de beste live performers van Nederland! Mocht je door dit woeste geluid nog niet zijn omvergeblazen, dan doen dat de dames van Steam Sister wel. Deze komen naar Oele om je te overspoelen met hits, glitter, liefde, stoom en muziek. En als klap op de vuurpijl gaat Emma Heesters (wie kent haar nou niet?) haar zang- en danskunsten vertonen door middel van haar zomerse songs! 

Fietsen, volleybal en swingende zwarte pannenkoeken

Voor de zondag is er voor ieder wat wils! Zo is er een mooie route uitgezet voor de fietsers en de oldtimerliefhebbers. Nadat de deelnemers van het Grössvolleybal toernooi weer hebben gevlogen, gesmasht en gedoken, smaakt het biertje of wijntje extra lekker op de feestweide. Tijdens de zondagmiddag wordt het publiek van de mainstage voorzien van lokale talenten.

Mocht je wat minder fanatiek zijn met het sporten, maar wil je wel fanatiek de keel smeren dan kun je het hele weekend langskomen in de hagelneue piratentent! Onder de begeleiding van en met behulp van de swingende zwarte pannenkoeken van de P.C.O., oftewel Piraten Combinatie Oele knallen ze het hele weekend door. Zo starten ze vrijdag al met de 17.00 uur show en staat er voor zondag een heuse vinylbattle op de planning. Het bestuur, de inwoners, de vrijwilligers, de verenigingen en noabers van Oele hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in en hopen u te zien tijdens het laatste weekend van augustus! 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws